WOZ waarde huurwoning

Ook huurders kunnen bezwaar maken tegen de hoogte van de WOZ waarde!

Sinds 2016 is het ook voor huurders mogelijk om bezwaar te maken tegen de WOZ waarde. De WOZ waarde ligt ten grondslag aan verschillende belastingen, waarvan het merendeel ook betrekking heeft op huurders van huurwoningen.

Huurprijzen voortaan gekoppeld aan WOZ waarde

Gemeenten zijn per juli 2015 verplicht om ook een WOZ beschikking voor huurders van huurpanden op te leggen. Huurprijzen worden voortaan namelijk gekoppeld aan de WOZ waarde. Is de WOZ waarde te hoog, dan betaal je waarschijnlijk ook te veel huur. Daarnaast worden tarieven gekoppeld aan de WOZ waarde elk jaar verhoogd.

Heb je geen WOZ beschikking ontvangen? De ervaring leert dat niet elke gemeente een beschikking stuurt naar huurders. Wij kunnen voor je bij de gemeente een WOZ beschikking opvragen. Wanneer de beschikking binnen is maken wij hier meteen gratis WOZ bezwaar tegen.

Bezwaar maken loont!

Ruim 2,5 miljoen huurders ontvangen jaarlijks de WOZ beschikking met daarop de WOZ waarde van de woning. Het kan voor huurders lonen om bezwaar te maken tegen deze WOZ beschikking die ze ontvangen. Is de WOZ waarde namelijk te hoog, dan kan de huur mogelijk omlaag. Bijvoorbeeld: je hebt een huurwoning van 65 m2 meter met een kleine tuin en de WOZ waarde is vastgesteld op €150.000,00, dan betaal je maximaal 694 euro huur per maand. Wanneer de WOZ waarde wordt verlaagd naar €134.000,00 dan betaal je nog maar 674 euro huur per maand. Dit is een verschil van 20 euro. Op jaarbasis scheelt je dit al snel 240 euro. Maar in sommige gevallen duurt bezwaar maken lang, heel lang, en dat heeft te maken met dat enkele gemeenten de processen niet op orde hebben. Michel Uijen vertelt in de uitzending van Kassa op NPO 1 hoe bezwaar maken voor huurders werkt en hoe het kan dat deze procedures zo lang duren. Bekijk de uitzending hier vanaf minuut 27:05.