Bereken jouw WOZ waarde

Benieuwd of de vastgestelde WOZ waarde klopt? Via JUIST is het eenvoudig jouw WOZ waarde te berekenen. Door de WOZ check op deze website in te vullen krijg je direct antwoord of jouw WOZ waarde klopt en of je bezwaar kunt maken.

Op de volgende 5 manieren kun je zelf alvast controleren of de berekening van jouw WOZ waarde klopt:

  1. Nieuwe woning. De WOZ waarde berekenen kan aan de hand van het eigen aankoopcijfer. Heb je de woning rond de waardepeildatum gekocht en geen drastische veranderingen aangebracht, dan zal de WOZ waarde gelijk zijn aan de aankoopprijs. Wijkt de WOZ waarde af van de eigen aankoopprijs maak dan direct bezwaar.
  2. Referentiepanden. Vaak weet je wel welke woningen er in jouw omgeving te koop staan of zijn verkocht. U kunt uw woning vergelijken met woningen in jouw omgeving die rond de peildatum zijn verkocht. Hierbij is het belangrijk dat de verkochte woning dezelfde objectkenmerken heeft als jouw woning, denk hierbij aan de grootte van de woning, het type woning, aanwezige bijgebouwen en het bouwjaar. Is jouw WOZ waarde hoger dan de waarde van vergelijkbare woningen? Maak dan bezwaar.
  3. WOZ waardenloket. Via de website www.wozwaardenloket.nl kun je kosteloos WOZ waarden opvragen van jouw buren, vrienden, familie en kennissen. Hier kun je jouw WOZ waarde toetsen aan vergelijkbare woningen. Let wel op: nog niet alle gemeenten zijn aangesloten op het WOZ waardenloket.
  4. Taxatierapport. Heb je onlangs jouw woning laten taxeren door een makelaar of be√ędigd taxateur en wijkt de waarde af van de vastgestelde WOZ waarde? Dan is het zeer zinvol om bezwaar te maken. Een taxatierapport wordt in het algemeen als een sterk argument gezien bij een bezwaarprocedure.
  5. Waarde verminderende factoren. De volgende waarde verminderende factoren kunnen invloed hebben op de waarde van het huis en dus ook op de WOZ waarde: asbest, betonrot, overlast, slecht onderhoud of een onplezierig uitzicht. Is een van deze factoren van toepassing op jouw woning? Dan is jouw WOZ waarde waarschijnlijk te hoog vastgesteld. De gemeente houdt namelijk vaak geen rekening met deze factoren bij het berekenen van de WOZ waarde.

Kom je er zelf niet helemaal uit en wil je de WOZ waarde berekening laten controleren door een specialist? Geen probleem. Bij JUIST helpen we je verder. Doe eenvoudig de WOZ check via deze website en je hebt meteen antwoord.

WOZ bezwaar door JUIST

Sinds 2003 helpt JUIST, onderdeel van Previcus Vastgoed, woningeigenaren bij het verlagen van de WOZ waarde, en de daaraan gekoppelde belastingen. Wij zijn gespecialiseerd in taxaties en procedures in het kader van de Wet WOZ. Door de jarenlange ervaring hebben wij een beproefde en doorontwikkelde werkwijze waarmee wij landelijk actief zijn. Zo kunnen wij elke huiseigenaar optimaal van dienst zijn.

WOZ bezwaar procedure

Schakel ons in om de WOZ bezwaar procedure op te starten dan maken wij allereerst voor jou een online dossier aan. Aan dit dossier worden de documenten gekoppeld die wij van jou hebben ontvangen: het aanslagbiljet, de volmacht en eventueel aanvullende informatie. Alle acties die wij vervolgens uitvoeren worden aan jouw online dossier gekoppeld. Op deze manier volg je de hele procedure stap voor stap. WOZ bezwaar maken of jouw WOZ waarde laten controleren is geheel gratis. Dit komt omdat wij een vergoeding voor gemaakte proceskosten ontvangen van de gemeente indien een bezwaar gegrond wordt verklaard. Wordt het bezwaar niet gegrond verklaard, dan vinden wij dat ons risico. Het kost jou dus helemaal niets.