Wat houdt WOZ belasting in?
De WOZ belasting hangt af van de WOZ waarde van jouw woning. De WOZ waarde is de waarde van jouw woning of pand volgens de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). De WOZ waarde wordt als grondslag gebruikt voor diverse belastingen die je moet betalen, namelijk:
- OZB (onroerendezaakbelasting)
- Inkomensbelasting
- Waterschapsbelasting
- Vermogensbelasting
- Erfbelasting
- Schenkbelasting
Hoe hoger de WOZ waarde wordt vastgesteld, des te meer WOZ belastingen je betaalt. Belangrijk dus dat de WOZ waarde van jouw woning correct door de gemeente wordt vastgesteld.
Benieuwd voor welke belastingen de WOZ waarde nog meer wordt gebruikt? Lees ons artikel ‘Voor welke belastingen wordt de WOZ waarde gebruikt’.
Betaal niet onnodig teveel WOZ belasting
Het komt vaak voor dat de WOZ waarde van woningen niet correct wordt vastgesteld. Dit komt doordat de waardevergelijking met andere woningen digitaal verloopt. De databases zijn vaak niet up to date, waardoor de WOZ waarde foutief wordt vastgesteld. Een bijgebouw die vijf jaar geleden is afgebroken, staat wellicht nog steeds op het taxatieverslag. Ook wordt er bijvoorbeeld geen rekening gehouden met omgevingsfactoren en factoren aan de woning zelf. De belangrijkste redenen om bezwaar aan te tekenen lees je in ons artikel ‘Top 5 WOZ bezwaar argumenten‘.
Laat uw taxatieverslag gratis controleren
Ben je het niet eens met de vastgestelde waarde of wil je graag jouw taxatieverslag laten controleren, maak dan gratis WOZ bezwaar. Dit kun je zelf doen, maar ook geheel kosteloos uitbesteden aan een specialist. Wij nemen de hele procedure uit handen, dit bespaart je veel tijd. Voorkom dat je te veel WOZ belasting betaalt en laat jouw taxatieverslag gratis controleren!
Waarom JUIST?
- De eerste in Nederland met deze dienstverlening
- WOZ specialist sinds 2003
- Hoge slagingskans van ruim 89%
- Actief in heel Nederland
- Bespaar zelf veel werk, tijd en geld
- Altijd toegang tot jouw dossier en inzicht in de voortgang van het bezwaar
Vul de WOZ check op deze website in en je weet meteen of je bezwaar kunt maken.