In 3 stappen besparen. Simpel.

woz waarde velsen
1. Check
De eerste stap zet jij. Je checkt via onze website eenvoudig of jouw WOZ waarde klopt. Als uit de check blijkt dat de waarde niet juist is, kun je bezwaar maken. Dan nemen wij het van je over.
sfeerfoto voor Bezwaar
2. Bezwaar
Wij maken bezwaar voor jou. Daarvoor hebben we een machtiging en informatie over jouw woning nodig. Wij onderbouwen jouw bezwaar met argumenten. Zo is de kans op een succesvol bezwaar maximaal.
sfeerfoto voor Bespaar
3. Bespaar
De gemeente doet uitspraak. We lichten de beslissing van de gemeente toe. In veel gevallen wordt jouw WOZ verlaagd. Dat betekent dan weer een besparing op jouw belasting.

1. Check

De eerste stap zet jij. Je checkt via onze website eenvoudig of jouw WOZ waarde klopt. Als uit de check blijkt dat de waarde niet juist is, kun je bezwaar maken. Dan nemen wij het van je over.

Het is belangrijk om te weten dat binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking bezwaar gemaakt moet worden. Het indienen van bezwaar schort de betaling niet op.

2. Bezwaar

Machtiging

Jouw WOZ waarde klopt niet. Wij maken bezwaar voor jou. Daarvoor hebben we een machtiging nodig. Na aanmelding ontvang je een welkomstmail met een bijgesloten volmacht. Die moet ondertekend worden door de persoon waaraan de WOZ beschikking is geadresseerd. Daarmee machtig je JUIST om de bezwaarprocedure voor jou te voeren.

Naast de volmacht ontvang je ook een inlog voor jouw persoonlijke omgeving op onze website. Daar vind je alle informatie over jouw dossier en heb je de mogelijkheid meer informatie naar ons te sturen. Hoe meer informatie wij van jou ontvangen, hoe groter de kans op het slagen van het bezwaar!

Bezwaarschrift

We sturen binnen de termijn van 6 weken een WOZ bezwaarschrift naar jouw gemeente. Daarin geven we aan dat er bezwaar gemaakt wordt tegen de hoogte van de WOZ waarde. Dat bezwaarschrift bevat een uitgebreide motivatie met argumenten. We vragen het taxatieverslag op dat de gemeente heeft gebruikt bij het vaststellen van de waarde. De informatie die jij aanlevert bij aanmelding gebruiken wij om te beargumenteren waarom het bezwaar terecht is. Daarom is het van groot belang dat jij zoveel mogelijk informatie aanlevert waar wij om vragen.

Beoordelen

In de meeste gevallen geven we een mondelinge toelichting aan de gemeente op ons uitgebreide bezwaarschrift. Daarbij kan het noodzakelijk zijn dat wij en/of de gemeente jouw woning willen bezoeken. Uiteraard nemen we daarover vooraf contact met je op.

3. Bespaar

De gemeente doet uitspraak. Let wel, de gemeente heeft het hele kalenderjaar om dit te doen. Een van onze taxateurs beoordeelt de uitspraak. Daarna sturen we de uitspraak naar jou per e-mail, waarbij we meteen ons advies over de beslissing van de gemeente toelichten.

In veel gevallen wordt jouw WOZ verlaagd. Dat betekent dan weer een besparing op jouw belasting.

Zijn wij niet tevreden met de uitspraak? Dan starten wij kosteloos een beroepsprocedure. Ben jij het zelf niet eens met de uitspraak? Laat het ons weten, dan adviseren wij of een beroepsprocedure mogelijk is.

WOZ bezwaar stap voor stap

Nog meer weten over de stappen van de bezwaarprocedure en welke argumenten aangedragen kunnen worden om de kans op succesvol bezwaar te verhogen? Wij schreven er eerder dit artikel over.

Zeker weten of je bezwaar moet maken?

Vul de onderstaande WOZ check in en je weet meteen of je bezwaar kunt maken.