Onlangs een huis gekocht?

Heb je onlangs een huis gekocht maar is de WOZ waarde hoger dan de koopprijs? Dit komt vaak voor. JUIST heeft ruime ervaring opgedaan met deze situatie. Het is zinvol bezwaar te maken en wij laten hier precies zien hoe je dat doet.

Stel je bent het niet eens bent met de WOZ waarde, maar de WOZ beschikking is op naam van de vorige eigenaar verzonden. Dan is het zaak om eerst een beschikking op jouw naam aan te vragen. JUIST kan een beschikking op jouw naam aanvragen en WOZ bezwaar maken tegen de opgelegde waarde. Een dergelijk bezwaar is vaak succesvol omdat het transactiecijfer veelal lager ligt dan de WOZ waarde van het object. De OZB belasting is vaak al verrekend bij de overdracht door de notaris, maar een lagere WOZ waarde is ook gunstig bij de aangifte inkomstenbelasting inzake het eigen woningforfait.

Om een bezwaarprocedure op te starten hebben wij de volgende documenten van jou nodig: machtiging, aanvullende informatie en kopie akte van levering.

Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Nieuwe woning gekocht! Wat nu?

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht, dan dien je daar belasting over te betalen. De WOZ waarde van de woning bepaalt de hoogte van een aantal belastingen. Bij het passeren van de akte houdt de notaris rekening met de verrekening van de onroerendezaakbelasting. Vanaf het eerstvolgende belastingjaar ontvang je zelf van de gemeente een aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen. In ons artikel ‘Nieuwe woning gekocht! Wat nu?’ lees je meer over de te betalen belastingen voor jouw nieuwe woning.