Steeds meer gemeenten en samenwerkingen versturen de beschikkingen via MijnOverheid. Heeft u de WOZ waarde nog niet ontvangen? Dan kan het zomaar zijn dat de gemeente of samenwerking uw beschikking heeft gestuurd naar uw MijnOverheid account. Zorg ervoor dat u niet de bezwaartermijn laat verlopen en bekijk uw beschikking zo snel mogelijk.
MijnOverheid
MijnOverheid is een website van het Ministerie van Binnenlandse zaken. Via MijnOverheid heeft u toegang tot uw post en persoonlijke gegevens van steeds meer overheidsorganisaties, denk hierbij aan: de Belastingdienst, het Kadaster, RDW, SVB, UWV en uw gemeente. Het inloggen bij MijnOverheid dient met uw DigiD te gebeuren. Bent u uw DigiD code kwijt dan kunt u via www.digid.nl een nieuwe code opvragen. Let hierbij op dat het aanvragen van een nieuwe activeringscode 5 dagen kan duren. U dient binnen 20 dagen na ontvangst van de activeringscode uw DigiD te activeren, anders vervalt de code en moet u deze opnieuw aanvragen.
Hoe werkt mijnoverheid.nl?
Hoe kunt u uw beschikking inzien als deze wordt verstuurd naar MijnOverheid.nl? In de meeste gevallen ontvangt u een e-mail met de mededeling ‘Er is een nieuw bericht in uw Berichtenbox op MijnOverheid. Ga naar MijnOverheid om dit te lezen.’ Vervolgens gaat u naar de website van MijnOverheid, www.mijn.overheid.nl.
1. Door op ‘Inloggen DigiD’ te klikken komt u bij de inlogpagina terecht.
2. Vul uw DigiD gebruikersnaam en uw wachtwoord in en klik op ‘Inloggen’.
3. ‘Berichtenbox’ geeft u toegang tot uw inbox. Hier vindt u alle door u ontvangen berichten van de aangesloten organisaties op MijnOverheid.
4. In de Inbox staat de door u ontvangen beschikking met als Onderwerp ‘Aanslag gemeentelijke/waterschapsbelastingen’. Door op het onderwerp te klikken kunt u het bericht inzien.De bijlage van het bericht betreft de daadwerkelijke beschikking. U kunt deze downloaden door op de bijlage te klikken. Afhankelijk van uw instellingen op uw computer zal dit bestand worden toegevoegd aan het mapje downloads op uw computer of er zal direct een nieuw scherm openen waarin uw beschikking zichtbaar is. Het is verstandig om de beschikking goed te bewaren zodat u deze altijd makkelijk terug kunt vinden
Bezwaartermijn
Bent u het niet eens met de WOZ waarde dan heeft u 6 weken de tijd om bezwaar in te dienen. De bezwaartermijn van 6 weken begint te lopen vanaf de dagtekening die staat vermeld op de beschikking. Deze termijn is wettelijk vastgelegd in artikel 6:7 AWB, ook kunt u deze termijn terugvinden in de bijlage die u heeft ontvangen bij de beschikking. Een uitzondering op de regel is wanneer de laatste bezwaardag op een zaterdag, zondag of erkende feestdag valt, dan geldt de eerstkomende werkdag daarna. Wanneer u het bezwaarschrift te laat bij de gemeente indient, wordt uw bezwaar “niet-ontvankelijk” verklaard en wordt uw bezwaar niet in behandeling genomen.
Direct bezwaar maken tegen uw WOZ waarde?
Bent u het niet eens met de vastgestelde waarde? JUIST maakt gratis bezwaar voor u. Vul onderstaande WOZ check in om te controleren of u bezwaar kunt maken.