WOZ waarde bezwaar terugwerkende kracht

Leestijd: 2 minuten

Veel huiseigenaren vragen zich af of het mogelijk is met terugwerkende kracht bezwaar te maken tegen de WOZ waarde. Goed nieuws, dat kan!

Als de WOZ waarde van jouw woning als gevolg van een bezwaar met meer dan 20% wordt verlaagd, is het mogelijk voor de voorgaande vijf jaren bezwaar te maken. Ook bezwaar maken met terugwerkende kracht doen wij kosteloos voor jou. Blijkt dat de WOZ waarde de afgelopen 5 jaar meer dan 20% en een minimum van € 5000 te hoog is geweest, dan heb je recht op een teruggave van teveel betaalde belasting.

Wanneer moet u WOZ bezwaar maken?

Het is belangrijk je huidige WOZ waarde te laten controleren. Pas wanneer die meer dan 20% te hoog is, kun je met terugwerkende kracht bezwaar maken. Doe daarom nu de WOZ check via deze website.

De WOZ waarde wordt lang niet altijd juist vastgesteld. Dat komt omdat niet met alle kenmerken van jouw woning rekening wordt gehouden bij het bepalen van de WOZ waarde. De gemeente is niet altijd op de hoogte van deze kenmerken, terwijl deze een lagere WOZ waarde tot gevolg hebben. Denk hierbij aan:

  • Achterstallig onderhoud (verouderd schilderwerk, verslechterde dakconstructie, vochtproblemen, etc.)
  • Stankoverlast
  • Geluidsoverlast (vliegtuigen, verkeer, horeca, etc.)
  • Asbest
  • Bodemverontreiniging
  • Uitzicht op een begraafplaats

Ik laat mijn WOZ waarde graag controleren

Jouw WOZ checken is eenvoudig en snel gedaan. WOZ bezwaar maken is helemaal kosteloos. Vul onderstaande check in en je weet of jouw WOZ klopt. Doen.