WOZ verlagen

Leestijd: 2 minuten

Waarom uw WOZ waarde verlagen?

Elk jaar wordt de WOZ waarde van jouw woning opnieuw vastgesteld door de gemeente. De WOZ waarde is de grondslag voor diverse belastingen. Door jouw WOZ te laten verlagen bespaar je dus aan belasting. Dat maakt meteen duidelijk waarom het belangrijk is de WOZ waarde te laten controleren. Juist nu.

Een lagere WOZ waarde betekent minder belasting. Van inkomstenbelasting en onroerendezaakbelasting (OZB), tot waterschapsbelasting en erfbelasting. Jouw WOZ waarde verlagen loont. Bespaar.

WOZ waarde verlagen? Ontvang een WOZ alert

Wij praten jou graag bij over nieuws rond de Wet WOZ en de mogelijkheden rond WOZ bezwaar maken. Meld je voor onze nieuwsbrief en mis de mogelijkheid tot WOZ bezwaar niet.

Gratis WOZ bezwaar, hoe kan dat?

Jouw WOZ waarde verlagen via JUIST is geheel kosteloos. Als het bezwaar gegrond wordt verklaard ontvangen wij proceskostenvergoeding. Wordt het bezwaar niet gegrond verklaard, dan zijn de kosten voor ons. Hoe dan ook: jij betaalt niets. Je hebt dus niets te verliezen.

5 redenen om bezwaar te maken

De gemeente baseert de WOZ waarde van jouw woning op een aantal kenmerken. Echter, lang niet alle belangrijke kenmerken van jouw woning worden door de gemeente meegenomen in het bepalen van de WOZ waarde. Daarom komt het voor dat de WOZ waarde niet klopt. Het is dus altijd een goed idee die te laten controleren door een gespecialiseerd bureau zoals JUIST.

De 5 meest voorkomende kenmerken waar onvoldoende rekening mee wordt gehouden bij het bepalen van de WOZ waarde zijn:

  • Achterstallig onderhoud
  • Belemmerende omgevingsfactoren
  • Asbest
  • Scheurvorming
  • Energielabel

Ik wil mijn WOZ waarde verlagen

Vul jouw adres in en controleer binnen 5 minuten jouw WOZ waarde. Dat doe je via de handige WOZ check van onze partner Eerlijke WOZ. Klopt jouw WOZ waarde niet? Dan maken wij gratis WOZ bezwaar voor jou.