WOZ Check van Eerlijke WOZ nu ook beschikbaar via Previcus

Foto van Dennis van der Locht Dennis van der Locht Leestijd: 2 minuten

Previcus lanceert ‘JUIST’

Boxmeer/Amsterdam, 14 februari 2023

Previcus Vastgoed lanceert het nieuwe merk JUIST en maakt hierbij gebruik van de WOZ Check van Eerlijke WOZ. Beide partijen zetten zich in om meer huiseigenaren rechtsbescherming te bieden en tegelijkertijd de uitvoeringslasten voor gemeenten te verminderen. 

Voordeel voor huiseigenaar én gemeenten
Al twintig jaar helpt Previcus huiseigenaren, bedrijven en corporaties met rechtsbescherming op het gebied van WOZ. Dennis van der Locht, Algemeen Directeur van Previcus: “We zien het hierbij ook als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het besparen op de gemeentelijke uitvoeringslasten.” Eerlijke WOZ biedt met de WOZ Check huiseigenaren de mogelijkheid om de WOZ-waarde voorafgaand te controleren, waardoor de bezwaardruk bij de gemeenten afneemt: een groot voordeel voor huiseigenaren én gemeenten.

Besparing waterschapsheffing, inkomsten- en onroerendezaakbelasting
Eerlijke WOZ is blij met Previcus. “Steeds meer mensen controleren hun WOZ-waarde. Jaarlijks gaat het om miljoenen mensen. Dat is terecht, want elk jaar krijgen ruim twee miljoen huiseigenaren te maken met een te hoge WOZ-waarde. Zij betalen daardoor gemiddeld €300 te veel waterschapsheffing, inkomsten- en onroerendezaakbelasting”, aldus Paul van Rosmalen, mede-eigenaar van Eerlijke WOZ. 

JUIST
De komst van de WOZ Check is voor Previcus aanleiding om een nieuw merk te lanceren voor de particuliere markt: JUIST. De werkwijze en marktbenadering van de particuliere en zakelijke markt komt steeds verder uit elkaar te liggen. Van der Locht: “Onze WOZ-adviespraktijk voor de zakelijke markt gaat veel breder dan bezwaarprocedures. Denk hierbij aan vooroverleg met gemeenten, WOZ-optimalisatie van een vastgoedportfolio, advies bij transformatie of nieuwbouw en advisering rondom de nieuwe regulering van het middenhuursegment.”

Meer transparantie
Eerlijke WOZ en Previcus willen intensiever met gemeenten en beleidsmakers in gesprek om de WOZ-bepaling in de toekomst nog transparanter te maken.