WOZ bezwaar in de media: JUIST bij WNL en BNR

Leestijd: 2 minuten

In de meeste gemeenten in Nederland viel afgelopen week de WOZ beschikking op de mat. Reden voor de landelijke media om uitgebreid aandacht te besteden aan dit jaarlijks terugkerend fenomeen. Wat opvalt is dat er veel uiteenlopende vragen zijn rondom de WOZ en de manier waarop deze tot stand komt. Een selectie van WOZ bezwaar in de media:

Als specialist in WOZ is JUIST, onderdeel van Previcus, veelvuldig geraadpleegd door verschillende media, waarbij eigenaar Michel Uijen in de uitzending is geweest bij Goedemorgen Nederland van WNL en bij Ask Me Anything, het radioprogramma van Jörgen Raymann op BNR Nieuwsradio. Hieronder kun je de uitzendingen nogmaals bekijken en beluisteren.

Ask Me Anything, BNR Nieuwsradio

Een uur lang mogen luisteraars van BNR via Jörgen Raymann vragen stellen aan experts. Dit keer ging het een uur lang voor over de WOZ, de gekoppelde belastingen en alle andere zaken die daarbij komen kijken. Michel Uijen was aanwezig om inhoudelijk alle vragen te beantwoorden in samenwerking met Hans Andre de la Porte, woordvoerder van Vereniging Eigen huis.

Vragen die Michel in de uitzending beantwoort zijn onder andere:

  • Heeft het zin om altijd WOZ bezwaar te maken?
  • Hoe zit het als je eigenaar bent van een pand en het verhuurd?
  • Zitten er risico’s verbonden aan het maken van WOZ bezwaar?

Deze uitzending is terug te beluisteren via de website van BNR via deze pagina:

Goedemorgen Nederland, WNL

Op 28 februari, de dag dat de meeste WOZ beschikkingen op de mat vallen, was Michel Uijen al vroeg in de uitzending van Goedemorgen Nederland. In deze reportage geeft hij kort uitleg over de WOZ, welke belastingen hieraan gekoppeld zijn en waarom het verstandig is om bezwaar te maken als je WOZ waarde te hoog is vastgesteld.

Bekijk hier de uitzending terug, waarbij Michel Uijen als WOZ specialist te zien is vanaf minuut 6 en 19 seconden: