WOZ beroepsprocedure: uitspraak op het bezwaar ontvangen. En nu?

Foto van Bas van der Wielen Bas van der Wielen Leestijd: 2 minuten

Heeft u aan het begin van het jaar zelf bezwaar gemaakt tegen uw WOZ-beschikking en kunt u zich niet vinden in de uitspraak op het bezwaar van de gemeente? Ook dan kunnen wij veel voor u betekenen. Het is namelijk mogelijk om binnen 6 weken na dagtekening van de uitspraak op het bezwaar een beroepsprocedure te starten, wat in de meeste gevallen via JUIST kosteloos mogelijk is. Wij nemen de beroepsprocedure geheel voor u uit handen, zodat u zelf geen omkijken hiernaar heeft.

U heeft dit jaar een WOZ-bezwaar ingediend .De gemeente heeft u voorzien van een uitspraak op het bezwaar. Wanneer een bezwaar ongegrond is verklaard betekent dit niet perse dat de WOZ-waarde correct is vastgesteld. JUIST verlaagd in veel gevallen alsnog de WOZ-waarde door middel van een beroepsprocedure.

Een beroepsprocedure kan binnen 6 weken na dagtekening van de uitspraak van uw bezwaar ingediend worden. Daarnaast hebben wij het complete dossier nodig met hierin alle communicatie tussen u en de gemeente. Aan de hand van deze informatie kunnen wij het dossier beoordelen en wanneer wij van mening zijn dat de waarde wel degelijk te hoog is vastgesteld, zullen wij een beroepsprocedure starten.

Wat houdt de WOZ beroepsprocedure in?

Allereerst gaan wij in beroep tegen de uitspraak van de gemeente. Deze wordt geschreven door een van onze juristen en taxateurs. Hierin benoemen wij de grieven waarom wij van mening zijn dat de waarde te hoog is vastgesteld. Zodra de rechtbank alle documentatie heeft ontvangen wordt er een zitting gepland. JUIST zal als uw WOZ-specialist uw belangen behartigen.

De rechter vormt zijn oordeel en binnen 6 tot 12 weken volgt de uitspraak. Is de uitspraak gegrond dan wordt de waarde alsnog verlaagd en ontvangt u het teveel betaalde belastinggeld retour.

De procedure via JUIST starten?

JUIST is dé specialist op het gebied van de Wet-WOZ. Met onze jarenlange ervaring zijn al vele particulieren en bedrijven u voor gegaan. Wij screenen graag vrijblijvend uw dossier om na te gaan of een beroepsprocedure gestart kan worden. Indien u graag advies wil ontvangen kunt u contact met ons opnemen.