Top 5 redenen om WOZ bezwaar aan te tekenen

Leestijd: 2 minuten

U heeft als huiseigenaar weer de nieuwe WOZ-waarde van uw gemeente ontvangen. Omdat steeds meer verschillende belastingen aan de hand van de WOZ waarde worden berekend is een grondige controle daarvan nu belangrijker dan ooit. Twijfelt u ook of bezwaar maken voor u zinvol is? JUIST heeft op basis van eigen onderzoek de volgende top 5 redenen samengesteld om WOZ bezwaar aan te tekenen.

  1. De waarde van de woning is onvoldoende gedaald ten opzichte van vorig jaar
  2. De gemeente heeft onvoldoende rekening gehouden met achterstallig onderhoud of scheurvorming
  3. De badkamer en keuken van de woning zijn al meer dan 20 jaar oud
  4. Er is onvoldoende rekening gehouden met omgevingsfactoren (stankoverlast, verkeersoverlast, fijnstof, etc.)
  5. De gemeente heeft geen rekening gehouden met verkopen van vergelijkbare huizen in de buurt

Is er bij u sprake van één of meerdere van bovenstaande argumenten? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

Zijn bovenstaande 5 redenen om WOZ bezwaar bij u niet van toepassing? Maar twijfelt u toch aan de hoogte van uw WOZ waarde? Onze WOZ-consulenten zijn u graag van dienst. JUIST maakt voor particulieren en bedrijven al meer dan 10 jaar gratis bezwaar en heeft voor vele duizenden klanten een aanzienlijke besparing weten te realiseren.

Een van de belangrijkste besparingen die het gevolg zijn van een lagere WOZ betreft de onroerendezaakbelasting, ook wel OZB. De WOZ waarde van jouw woningen wordt elk jaar door de gemeente vastgesteld om de hoogte van gemeentelijke belastingen te bepalen, waaronder de OZB. Die belasting wordt berekend door een bepaald percentage van de WOZ waarde te nemen. Is jouw WOZ waarde dus te hoog, dan betaal je te veel belasting.

Let op! Wij zijn verplicht binnen zes weken na dagtekening van de aanslag bezwaar in te dienen bij uw gemeente. Twijfelt u over de hoogte van uw WOZ waarde? Vul de WOZ check op deze website in en u weet meteen of u bezwaar kunt maken.