OZB aanslag nog niet ontvangen? Controleer of deze digitaal is opgestuurd!

Leestijd: 1 minuut

Inmiddels hebben alle gemeenten de OZB aanslag verzonden. Voorheen kreeg je de aanslag per post opgestuurd, maar gezien de veranderende technologische mogelijkheden versturen sommige gemeenten de post alleen nog maar digitaal. Het blijkt dat veel mensen niet weten dat ze de aanslag digitaal ontvangen.

Heb je jouw OZB aanslag nog niet ontvangen dan doe je er verstandig aan eerst jouw digitale postvak op www.mijnoverheid.nl te bekijken. Eerder dit jaar stuurde de belastingdienst al een brief met daarin de melding dat ‘de blauwe enveloppe’ gaat verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt het digitale postvak op mijnoverheid.nl, waar je je eerst voor moet registreren met Digid.

Wat velen niet in de gaten hebben is dat er in deze digitale omgeving wordt gevraagd naar welke post je voortaan digitaal wil ontvangen. De keuzes hiervoor staan echter allemaal aangevinkt en daardoor heb je wellicht het aanslagbiljet reeds ontvangen zonder dat je daar zelf van op de hoogte bent.

Controleer daarom of je het aanslagbiljet hebt ontvangen en zorg dat de termijn voor het bezwaar maken van 6 weken niet verloopt. Uiteraard kan JUIST, onderdeel van Previcus, het bezwaar ook kosteloos voor jou uit handen nemen.