Nu ook bezwaar mogelijk tegen een te lage WOZ waarde

Leestijd: 2 minuten

Waar het voorheen alleen mogelijk was een te hoge WOZ waarde aan te vechten, kan dat nu ook tegen een te lage waarde. Vastgoedeigenaren kunnen sinds 1 oktober dit jaar een formeel bezwaar indienen tegen een te lage WOZ waarde van hun onroerende zaak. Dat bevestigde Paul van der Zanden, woordvoerder van het ministerie van Financiƫn onlangs.

Al eerder was er sprake van de mogelijkheid om bezwaar in te dienen tegen een te lage waarde maar het Koninklijke Besluit volgde pas eind september.

De WOZ waarde ontvang je elk jaar opnieuw en wordt als grondslag gebruikt voor een aantal belastingen. Een hogere WOZ waarde zorgt dus ook voor een hogere belastingdruk. Toch kunnen huiseigenaren baat hebben bezwaar maken tegen een te lage WOZ waarde, bijvoorbeeld wanneer zij hun huis te koop aanbieden. Een potentiƫle koper kan de WOZ-waarde namelijk gebruiken als indicatie en daar zijn/haar bod op afstemmen.

Niet eens met de WOZ waarde? JUIST, onderdeel van Previcus, controleert gratis de WOZ waarde en dient een bezwaarschrift in bij jouw gemeente. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, dan ontvangen wij van de gemeente een vergoeding van gemaakte kosten. Wordt het bezwaar afgewezen, dan is dit het risico voor ons. In beide gevallen kost het jou niets.

Let op: JUIST moet binnen 6 weken na dagtekening van de aanslag het bezwaar indienen bij jouw gemeente.