Moerdijk koopt huizen van inwoners

Leestijd: 2 minuten

Plannen voor expansie van het haven- en industriegebied van Moerdijk kunnen tot minder woongenot leiden in de nabije omgeving van dit gebied. Vanwege de groei verwacht de gemeente Moerdijk dan ook dat veel omwonenden uit het omliggende gebied willen vertrekken. Moerdijk biedt huiseigenaren daarom de kans om hun woning in de toekomst aan de gemeente te verkopen. Het aanbod geldt voor ruim driehonderd huisbezitters welke zich tot 1 mei kunnen melden voor een gratis taxatie van hun woning.

De gemeente Moerdijk adviseert iedereen om zijn huis te laten taxeren en spreekt de verwachting uit dat ongeveer de helft van de betreffende huiseigenaren weg wil uit het gebied.

Taxatiewaarde lager dan WOZ waarde?

Rond het einde van januari ontvangt u een nieuwe beschikking met daarop de WOZ waarde van uw woning. Aangezien de expansie van het haven- en industriegebied tot geluids- en stankoverlast kan leiden is dit van directe invloed op de WOZ-waarde van uw woning. Het is daarom van belang de waarde van uw woning goed te controleren.

Is de getaxeerde waarde lager dan de WOZ waarde vermeld op de aanslag, schakel dan JUIST in. Controleer uw WOZ-beschikking en door de check op deze website in te vullen. Dan weet u meteen of u bezwaar kunt maken.

Bron: nu.nl