Amersfoort hoogste OZB stijging van alle 36 grote gemeenten

Leestijd: 2 minuten

Alle onroerend goed bezitters van de gemeente Amersfoort hebben in de afgelopen weken de aanslag onroerende zaak belasting (OZB) met daarop de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde ontvangen. De OZB stijging in Amersfoort is de grootste van alle 36 grote gemeenten.

Grootste stijger

Dit jaar schieten de OZB tarieven voor inwoners van Amersfoort met maar liefst 10,7% omhoog. Dat is de hoogste stijging van alle 36 grote gemeenten, zo blijkt uit een vergelijkend onderzoek van het COELO van de Rijksuniversiteit Groningen. Deze stijging betekent dat een Amersfoorts gezin per jaar gemiddeld € 52,43 tot € 692,90 meer gaat betalen aan woonlasten.

Correcte WOZ-waarde van groot belang

Gezien de OZB stijging in Amersfoort, is het belang van een correcte WOZ-waarde groot. De WOZ-waarde wordt namelijk als ijkpunt voor  diverse belastingen gebruikt, zoals de onroerende zaak belasting, de inkomstenbelasting, de waterschapslasten, erfbelasting en de vennootschapsbelasting. Een lagere WOZ-waarde scheelt op deze manier al snel tal van euro’s aan belasting.

Gratis bezwaar

Indien je het niet eens bent met de WOZ-waarde, dien je binnen zes weken na dagtekening een bezwaarschrift in te dienen bij jouw gemeente. Je kunt dit ook gratis uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau zoals JUIST, onderdeel van Previcus Vastgoed. Wij nemen kosteloos het hele proces voor jou uit handen.