Cover voor

Bespaar op belasting. Check jouw WOZ in Utrecht

Binnen 5 minuten gecheckt met onze partner

  • € 393.000,00 gemiddelde WOZ waarde
  • 180.977 aantal WOZ objecten
  • 0,0762% OZB-tarief woningen
  • 0,3599% OZB-tarief niet-woningen
Cover voor

WOZ Waarde van de gemeente Utrecht ontvangen?

Ieder jaar ontvangen de huizenbezitters in de gemeente Utrecht de WOZ beschikking met daarin de nieuwe vastgestelde WOZ waarde. Dit is een schatting van de waarde van jouw woning. Over de vastgestelde WOZ waarde betaal je belasting.

Het kan gebeuren dat de gemeente Utrecht een te hoge inschatting heeft gemaakt van de WOZ waarde van jouw woning. Hierdoor betaal je eigenlijk te veel belasting. Daarom is het belangrijk om de WOZ waarde van jouw woning goed te controleren. Zo voorkom je dat je te veel belasting betaalt en kunt je al snel honderden euro’s per jaar besparen.

Wil je een bezwaar indienen om zo mogelijk de WOZ waarde van jouw woning te verlagen? JUIST helpt je hierbij. Wij dienen voor je een bezwaarschrift in bij de gemeente Utrecht. Ook in de gemeente Utrecht hebben wij al vele WOZ waarden weten te verlagen.

Bezwaar maken = gratis
Een WOZ bezwaar indienen is helemaal gratis.
Eenvoudig
Al ruim 18 jaar helpen wij met het indienen van bezwaarschriften.

Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken in Utrecht?

Alle huizenbezitters in Utrecht krijgen van de BghU in de eerste 12 weken van het jaar een beschikking met de WOZ waarde. WOZ is een afkorting voor Waardering Onroerende Zaken en is een inschatting van de waarde van jouw huis.

Let op: nadat je de beschikking hebt ontvangen, heb je 6 weken de tijd om bezwaar te maken tegen een te hoge WOZ waarde.

Hoe wordt de WOZ waarde in Utrecht vastgesteld?

Jaarlijks wordt de WOZ waarde van alle woningen in Nederland opgesteld door de plaatselijke gemeente, in dit geval dus de gemeente Utrecht. Dit gebeurt op de zogenaamde waardepeildatum.

Bij het vaststellen van de WOZ waarden kijkt de gemeente naar allerlei factoren. Er wordt onder andere gekeken naar de prijzen van woningen die recentelijk in de buurt zijn verkocht en de prijzen van vergelijkbare woningen. De WOZ waarde wordt vastgesteld door middel van een automatisch proces. Hierdoor gebeurt het vaak dat de WOZ waarde te hoog wordt vastgesteld. Hierdoor betaal je wellicht onnodig veel belasting. 

WOZ waarde in Utrecht opvragen

Wil je de WOZ waarde van jouw woning achterhalen? Deze is gemakkelijk te vinden op het WOZ waardeloket. In de zoekbalk kun je jouw adres invoeren om je huis te vinden en de WOZ waarde te bekijken. In het taxatieverslag kun je zien hoe de WOZ waarde is opgebouwd, zodat je weet welke factoren meespelen in het bepalen van jouw waarde. 

Denk je dat de waarde van jouw huis te hoog is en wil je deze laten bijstellen? Dien gratis een WOZ bezwaar in bij JUIST en wij gaan direct voor jou aan de slag.

Zo werkt het.

sfeerfoto voor Check
1. Check
De eerste stap zet jij. Je checkt via onze website eenvoudig of jouw WOZ waarde klopt. Als uit de check blijkt dat de waarde niet juist is, kun je bezwaar maken. Dan nemen wij het van je over.
sfeerfoto voor Bezwaar
2. Bezwaar
Wij maken bezwaar voor jou. Daarvoor hebben we een machtiging en informatie over jouw woning nodig. Wij onderbouwen jouw bezwaar met argumenten. Zo is de kans op een succesvol bezwaar maximaal.
sfeerfoto voor Bespaar
3. Bespaar
De gemeente Utrecht doet uitspraak. We lichten de beslissing van de gemeente toe. In veel gevallen wordt jouw WOZ verlaagt. Dat betekent dan weer een besparing op jouw belasting.

Veelgestelde vragen

Is niet alles duidelijk of twijfel je nog over iets? Dan vind je hiertussen hopelijk het antwoord dat je zoekt.

Bekijk alle veelgestelde vragen
  • Ja, bezwaar maken is altijd kosteloos, ongeacht de uitkomst van het bezwaar. Als het bezwaar door de gemeente wordt toegewezen, zijn zij wettelijk verplicht om onze kosten te vergoeden. Als het bezwaar wordt afgewezen, dan dragen wij dat risico zelf.
  • Het is zeker mogelijk om zelf bezwaar te maken. Vaak heeft een particulier echter niet voldoende kennis in huis om de waardebepaling te beoordelen. Wij zijn specialist in WOZ-zaken en hebben veel taxatietechnische en juridische kennis in huis om jou gedurende de hele procedure het werk uit handen te nemen. Zo heb je zelf geen werk aan de, toch vaak ingewikkelde en tijdrovende, procedure en word je niet overrompeld door jouw gemeente. Je kunt de hele procedure altijd online volgen en wij houden je gedurende het hele proces op de hoogte.
  • Nee. Maak je bezwaar omdat je vindt dat de waarde lager hoort te zijn, dan kan dat niet leiden tot een hogere WOZ-waarde dan de oorspronkelijke waarde.
  • Om de procedure te starten hebben wij een getekende machtiging en een kopie van het aanslagbiljet nodig. Daarnaast vragen wij om gegevens over de woning, zoals de staat van de woning, leeftijd van de keuken, badkamer en toilet, en de aanwezigheid van eventuele bijgebouwen.
  • Ja, je kunt de procedure te allen tijd volgen door online in te loggen in jouw dossier. Op onze website vind je bovenaan ”Mijn dossier” terug. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.