Cover voor

Bespaar op belasting. Check jouw WOZ in SVHW

Binnen 5 minuten gecheckt met onze partner

 • € 313.000,00 gemiddelde WOZ waarde
 • 264.432 aantal WOZ objecten
 • 0,1172% OZB-tarief woningen
 • 0,3735% OZB-tarief niet-woningen
Cover voor

WOZ Waarde ontvangen?

Woon je in de gemeente SVHW? Dan je in het begin van het nieuwe jaar een WOZ beschikking met daarop de nieuwe vastgestelde WOZ Waarde. Dit is de geschatte waarde van jouw woning en daar betaal je belasting over.

Het kan gebeuren dat de WOZ waarde van jouw woning te hoog is geschat. Je betaalt dan onnodig extra belasting. Daarom is het van belang de WOZ waarde van je woning te controleren. Zo voorkom je dat je te veel belasting betaalt en kun je al snel tot honderden euro’s per jaar besparen.

De WOZ waarde is van invloed op o.a. de volgende belastingen:

 • Onroerendezaakbelasting
 • Waterschapsbelasting
 • Inkomstenbelasting (eigenwoningforfait)
 • Erf- en schenkbelasting
 • Verhuurderheffing

Bij JUIST helpen we gratis met het opstellen van een WOZ bezwaar. Indien de WOZ waarde te hoog is vastgesteld dienen wij een bezwaarschrift voor je in. Ook in de gemeente SVHW hebben wij al vele WOZ waarden weten te verlagen.

Bezwaar maken = gratis
Een WOZ bezwaar indienen is helemaal gratis.
Eenvoudig
Al ruim 18 jaar helpen wij met het indienen van bezwaarschriften.

Hoe werkt de WOZ waarde in SVHW?

SVHW is een belastingsamenwerking en voert namens de volgende gemeenten de heffingen en invorderingen van lokale belastingen uit: Alblasserdam, Albrandswaard, Altena, Barendrecht, Brielle, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Krimpenerwaard, Lansingerland, Nieuwkoop en Westvoorne.

In de aangesloten gemeentes krijg een huizenbezitter de eerste 12 weken van het jaar de beschikking met de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken en is een inschatting van de actuele waarde van jouw woning.

Let op: nadat je de beschikking heeft ontvangen, heb je 6 weken de tijd om bezwaar te maken tegen een te hoge WOZ waarde.

Hoe wordt de WOZ waarde in de gemeente SVHW vastgesteld?

In de gemeente SVHW wordt ieder jaar de WOZ waarde op een vaste datum opgesteld. De datum waarop dit gebeurt heet de waardepeildatum.

Om jouw woning te taxeren worden meerdere factoren meegenomen, zoals de prijzen van vergelijkbare woningen en de verkoopprijzen van huizen die onlangs in jouw buurt verkocht zijn. Omdat dit een geautomatiseerd proces is, gebeurt het regelmatig dat de WOZ waarde van een woning te hoog wordt geschat. Je betaalt dan te veel belasting, wat al snel kan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar.

WOZ waarde SVHW opvragen

Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Je kunt deze opvragen bij het WOZ waardeloket. Met de zoekfunctie kun je jouw woning vinden en zien wat de huidige WOZ waarde is. In het taxatieverslag lees je terug op welke manier deze WOZ waarde is bepaald.

Denk je dat de WOZ waarde van jouw woning te hoog is? Maak gratis WOZ bezwaar via JUIST en dan gaan wij voor je aan de slag.

Zo werkt het.

sfeerfoto voor Check
1. Check
De eerste stap zet jij. Je checkt via onze website eenvoudig of jouw WOZ waarde klopt. Als uit de check blijkt dat de waarde niet juist is, kun je bezwaar maken. Dan nemen wij het van je over.
sfeerfoto voor Bezwaar
2. Bezwaar
Wij maken bezwaar voor jou. Daarvoor hebben we een machtiging en informatie over jouw woning nodig. Wij onderbouwen jouw bezwaar met argumenten. Zo is de kans op een succesvol bezwaar maximaal.
sfeerfoto voor Bespaar
3. Bespaar
De gemeente SVHW doet uitspraak. We lichten de beslissing van de gemeente toe. In veel gevallen wordt jouw WOZ verlaagt. Dat betekent dan weer een besparing op jouw belasting.

Veelgestelde vragen

Is niet alles duidelijk of twijfel je nog over iets? Dan vind je hiertussen hopelijk het antwoord dat je zoekt.

Bekijk alle veelgestelde vragen
 • Ja, bezwaar maken is altijd kosteloos, ongeacht de uitkomst van het bezwaar. Als het bezwaar door de gemeente wordt toegewezen, zijn zij wettelijk verplicht om onze kosten te vergoeden. Als het bezwaar wordt afgewezen, dan dragen wij dat risico zelf.
 • Het is zeker mogelijk om zelf bezwaar te maken. Vaak heeft een particulier echter niet voldoende kennis in huis om de waardebepaling te beoordelen. Wij zijn specialist in WOZ-zaken en hebben veel taxatietechnische en juridische kennis in huis om jou gedurende de hele procedure het werk uit handen te nemen. Zo heb je zelf geen werk aan de, toch vaak ingewikkelde en tijdrovende, procedure en word je niet overrompeld door jouw gemeente. Je kunt de hele procedure altijd online volgen en wij houden je gedurende het hele proces op de hoogte.
 • Nee. Maak je bezwaar omdat je vindt dat de waarde lager hoort te zijn, dan kan dat niet leiden tot een hogere WOZ-waarde dan de oorspronkelijke waarde.
 • Om de procedure te starten hebben wij een getekende machtiging en een kopie van het aanslagbiljet nodig. Daarnaast vragen wij om gegevens over de woning, zoals de staat van de woning, leeftijd van de keuken, badkamer en toilet, en de aanwezigheid van eventuele bijgebouwen.
 • Ja, je kunt de procedure te allen tijd volgen door online in te loggen in jouw dossier. Op onze website vind je bovenaan ”Mijn dossier” terug. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.