Cover voor

Bespaar op belasting. Check jouw WOZ in Sittard-Geleen

  • € 0,00 gemiddelde WOZ waarde
  • aantal WOZ objecten
  • OZB-tarief woningen
  • OZB-tarief niet-woningen
Cover voor

WOZ waarde van de gemeente Sittard-Geleen ontvangen?

Als trotse huiseigenaar in het mooie Sittard-Geleen, ontvang je jaarlijks een belangrijke brief van de gemeente: de WOZ beschikking. In deze brief staat de WOZ waarde van jouw woning vermeld. Deze waarde is een schatting van wat jouw huis waard is en bepaalt de hoogte van de belasting die je moet betalen.

Soms komt het voor dat de gemeente Sittard-Geleen deze WOZ waarde te hoog inschat. Hierdoor betaal je meer belasting dan eigenlijk nodig is. Het is daarom erg belangrijk om de WOZ waarde van jouw woning nauwkeurig te controleren. Dit voorkomt onnodige uitgaven en kan je al snel honderden euro’s per jaar besparen..

Wil je bezwaar maken tegen de WOZ waarde van jouw huis in Sittard-Geleen? JUIST staat klaar om jou te helpen. Wij maken namens jou WOZ-bezwaar bij de gemeente Sittard-Geleen. We hebben al talloze keren met succes WOZ waardes verlaagd. We zijn er om hetzelfde voor jou te doen.

Gratis bezwaar maken
Een WOZ bezwaar indienen is gratis.
Makkelijk
Al ruim 18 jaar helpen wij met het indienen van bezwaarschriften.

Wanneer bezwaar maken tegen de WOZ waarde in Sittard-Geleen?

In Sittard-Geleen ontvangen huiseigenaren in de eerste 12 weken van het jaar een officiële brief van de gemeente met daarin de WOZ waarde van hun woning. Vanaf het moment dat je de brief ontvangt heb je maximaal 6 weken de tijd om bezwaar te maken als je denkt dat de WOZ waarde te hoog is. Wees er dus snel bij als je WOZ-bezwaar wilt maken.

Hoe wordt de WOZ waarde in Sittard-Geleen vastgesteld?

Elk jaar stelt de gemeente Sittard-Geleen de WOZ waarde van alle woningen in Sittard-Geleen vast. Dit doet de gemeente op de zogenaamde waardepeildatum. Bij het vaststellen van de WOZ waarden houdt de gemeente rekening met verschillende factoren. Zo kijkt de gemeente naar de verkoopprijzen van woningen die recent in de buurt zijn verkocht en naar de prijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Jouw WOZ waarde wordt automatisch berekend en leidt soms tot een te hoge WOZ-waarde. Hierdoor betaal je te veel belasting.

Controleer je WOZ waarde in Sittard-Geleen

Wil je graag de WOZ waarde van jouw woning in Sittard-Geleen weten? Dit kan je makkelijk opzoeken in het WOZ waardeloket. Vul jouw adres in de zoekbalk in om de WOZ-waarde van jouw woning te bekijken.

In het taxatieverslag van jouw huis, lees je hoe de WOZ-waarde is berekend. Het taxatieverslag kan je opvragen bij je gemeente Sittard-Geleen.

Denk je dat de WOZ waarde van jouw woning te hoog is? Maak gratis WOZ bezwaar via JUIST en dan gaan wij voor jou aan de slag.

Zo werkt het.

woz waarde velsen
1. Check
De eerste stap zet jij. Je checkt via onze website eenvoudig of jouw WOZ waarde klopt. Als uit de check blijkt dat de waarde niet juist is, kun je bezwaar maken. Dan nemen wij het van je over.
sfeerfoto voor Bezwaar
2. Bezwaar
Wij maken bezwaar voor jou. Daarvoor hebben we een machtiging en informatie over jouw woning nodig. Wij onderbouwen jouw bezwaar met argumenten. Zo is de kans op een succesvol bezwaar maximaal.
sfeerfoto voor Bespaar
3. Bespaar
De gemeente Sittard-Geleen doet uitspraak. We lichten de beslissing van de gemeente toe. In veel gevallen wordt jouw WOZ verlaagd. Dat betekent dan weer een besparing op jouw belasting.

Vergelijking met andere panden is totaal onbegrijpelijk

De WOZ waarde van onze woning is duidelijk veel te hoog, aangezien de 3 exact dezelfde woningen in de straat allen ruim 100.000 minder waard zijn volgens de WOZ. Het zeer vreemde is dat juistWOZ een vergelijking gaat maken met woningen die vele km’s verderop liggen, zelfs in een ander dorp of ruim 40 jaar ouder zijn…. de gemeente stelt dan ook dat de vergelijking totaal misplaatst is en wijst e WOZ-claim dan ook af. Terwijl de vergelijk met de 4 woningen in de straat dus erg eenvoudig is (nogmaals: 4 keer dezelfde woning van dezelfde leeftijd). Op mijn vraag waarom dit niet is gebeurt krijg ik geen reactie, en verdere vervolgstappen zijn volgens juistWOZ niet zinvol (?). Communicatie is sowieso erg summier, en onpersoonlijk.

Helder en duidelijke communicatie

Onze WOZ waarde is uiteindelijk verlaagd. We kregen alleen pas in december de uitspraak maar dat zal aan de gemeente gelegen hebben. Fijn dat er instanties zijn die gratis hulp bieden.

Hebben correct en duidelijk deze zaak behandeld.

Hebben mij relevante en duidelijke vragen gesteld welke als bezwaar zijn verwoord, tussentijds heb ik nog bericht gehad omdat alles nogal lang duurde, maar dit kwam door de gemeente die veel bezwaarschriften hadden ontvangen. Uiteindelijk is “ons” bezwaarschrift is gegrond verklaard. Met als resultaat een verlaging van ettelijke tienduizenden euro’s !! Ben dus zéér tevreden.

Goedemorgen, de afhandeling van het bezwaarschrift is goed en snel behandeld.

Het bezwaarschrift is goed en snel afgerond

Is oke om bezwaar te maken

Die korting is meegenomen. Degemeente besteedt je

Alles goed geregeld

Idem

Ik ben zeer tevreden over Juist, want ben zeer goed geholpen

Ik heb bezwaar gemaakt via Juist tegen mijn WOZ waarde en zij hebben alles voor mij geregeld! En de uitkomst was heel gunstig voor mij! Hartelijk dank hiervoor!

Geslaagde actie

Deze stap heeft gewerkt. Het is ook snel gegaan om het op te starten. De WOZ waarde is dus naar beneden gegaan met ongeveer 50.000. Ik wilde alleen geen foto’s van binnen opsturen omdat dit mijn privé is een daar geen WOZ waarde op gebaseerd mag zijn. De overheid gaat steeds verder in deze…

wij zijn iets omlaag gegaan in de maandelijkse lasten.

gedaan wat ik verwacht had.

keurige gehele afhandeling

WOZ waarde gedaald en wat mij in het verleden door zelf bezwaar te maken heeft JUIST wel voor elkaar gekregen.

Ruim voldoende

Ben niet van de computers en mails Vind ik vaak lastig

Tevreden over het resultaat

Tevreden maar…..uit de krant heb ik begrepen dat jullie hier goed aan verdiend hebben. De gemeente moet dit betalen. Deze verhalen dit weer op de burgers. Eigenlijk levert het dus niet veel op.

Heel tevreden met Juist!

Ik ben heel blij met juist, ik hoefde er niks voor te doen en ze kregen mijn WOZ. waarde omlaag top!

Heel goede belangenbehartiger

Alles voor mij geregeld met positief resultaat. Zelf kun je amper winnen van onbetrouwbare overheid.

Deze was prettig en duidelijk

Zie voorgaand antwoord

Geen werkzaamheden voor de klant

Correct afgehandeld.

Heel tevreden

Wij zijn zeer tevreden over Juist Zij hebben ons alles uit handen genomen

Mijn WOZ waarde is met een ton verlaagd, dus: dik tevreden!

Ik heb eigenlijk weinig hoeven doen, alles ging vanzelf. Met goed resultaat.

Heeft duidelijk zin gehad om te klagen over de WOZ.

Heeft allemaal even geduurd maar het is gelukt. Blij mee.

Goed geholpen

Ik ben goed door jullie geholpen, en heel tevreden

Goed bezig

Mooi dat jullie dat uit zoeken bedankt.

Correcte en transparante afhandeling

Ter zake. Goede informatie verzameling. Grondig bezwaarschrift.

Doel bereikt!

Juist heeft gedaan wat ik gevraagd heb, tegen een achteraf aardig bedrag. Ik ben tevreden over het resultaat, maar ga ervan uit dat de gemeente daar heel anders over denkt .

Zeggen wat ze doen EN doen wat ze zeggen … dus TOP

Bovenstaande zegt al genoeg. De WOZ-aanslag is uiteindelijk verlaagd en daar zijn wij heel blij mee.

Snelle en vakkundige ondersteuning

Juist heeft mij op een prettige manier mijn bezwaar tegen de vastgestelde WOZ waarde 2023 afgehandeld

Veelgestelde vragen

Is niet alles duidelijk of twijfel je nog over iets? Dan vind je hiertussen hopelijk het antwoord dat je zoekt.

Bekijk alle veelgestelde vragen
  • Als je WOZ-bezwaar maakt via JUIST, dan is de vergoeding van de gemeente voor ons bedoeld. Wij bieden jou namelijk WOZ rechtshulp. De gemeente betaalt daarvoor een vergoeding aan jou. Daarom sturen wij je na de uitspraak op bezwaar een factuur ter hoogte van het bedrag van de proceskostenvergoeding die de gemeente aan jou betaalt.
  • Het is zeker mogelijk om zelf bezwaar te maken. Vaak heeft een particulier echter niet voldoende kennis in huis om de waardebepaling te beoordelen. Wij zijn specialist in WOZ-zaken en hebben veel taxatietechnische en juridische kennis in huis om jou gedurende de hele procedure het werk uit handen te nemen. Zo heb je zelf geen werk aan de, toch vaak ingewikkelde en tijdrovende, procedure en word je niet overrompeld door jouw gemeente. Je kunt de hele procedure altijd online volgen en wij houden je gedurende het hele proces op de hoogte.
  • Nee. Maak je bezwaar omdat je vindt dat de waarde lager hoort te zijn, dan kan dat niet leiden tot een hogere WOZ-waarde dan de oorspronkelijke waarde.
  • Om de procedure te starten hebben wij een getekende machtiging en een kopie van het aanslagbiljet nodig. Daarnaast vragen wij om gegevens over de woning, zoals de staat van de woning, leeftijd van de keuken, badkamer en toilet, en de aanwezigheid van eventuele bijgebouwen.
  • Ja, je kunt de procedure te allen tijd volgen door online in te loggen in jouw dossier. Op onze website vind je bovenaan ”Mijn dossier” terug. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.