Cover voor

Bespaar op belasting. Check jouw WOZ in Rotterdam

Binnen 5 minuten gecheckt met onze partner

  • € 274.000,00 gemiddelde WOZ waarde
  • 352.002 aantal WOZ objecten
  • 0,0701% OZB-tarief woningen
  • 0,2545% OZB-tarief niet-woningen
Cover voor

WOZ Waarde ontvangen?

Ieder jaar ontvang je van de gemeente Rotterdam een WOZ beschikking met daarop de nieuwe vastgestelde WOZ Waarde. Dit is een geschatte waarde van je woning en daar betaal je belasting over.

Het kan zijn dat de WOZ waarde van jouw huis in Rotterdam te hoog is vastgesteld en dat je daarom meer belasting moet betalen. Het is van belang om de WOZ waarde van jouw woning te controleren. Zo voorkom je dat je te veel belasting betaalt en kun je al snel honderden euro’s per jaar besparen.

JUIST helpt je met het controleren van jouw WOZ aanslag. Indien de WOZ waarde te hoog is vastgesteld dienen wij een bezwaarschrift voor je in. Ook in de gemeente Rotterdam hebben wij al vele WOZ waarden weten te verlagen.

Bezwaar maken = gratis
Een WOZ bezwaar indienen is helemaal gratis.
Eenvoudig
Al ruim 18 jaar helpen wij met het indienen van bezwaarschriften.

Hoe wordt de waarde in Rotterdam vastgesteld?

Alle gemeenten – ook de gemeente Rotterdam – bepalen alle WOZ waarden ieder jaar opnieuw. Dit doen ze op een vaste datum, ook wel de waardepeildatum genoemd.

Bij het taxeren van jouw woning kijkt de gemeente naar verschillende factoren, waaronder de prijzen van vergelijkbare woningen en de prijzen van recent verkochte huizen in jouw buurt. Doordat dit proces geautomatiseerd is, komt het vaak voor dat de WOZ waarde te hoog wordt vastgesteld. Je betaalt misschien meer belasting dan nodig is, wat al snel kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

JUIST helpt je bij het verlagen van de WOZ waarde.

Wil je de WOZ waarde van jouw huis in Rotterdam controleren?

Wil je de WOZ waarde van jouw huis in Rotterdam controleren? Vul via onze website jouw gegevens in. Je ziet dan direct of jouw WOZ waarde klopt. Klopt dit niet? Dan kun je direct bezwaar maken en dan nemen wij het van je over.

Je kunt jouw WOZ waarde ook opvragen via het WOZ waardeloket. Met de zoekfunctie kun je jouw woning vinden en de huidige WOZ waarde bekijken. In het taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waarde is vastgesteld, zodat je inzicht krijgt in de WOZ waarde van jouw huis.

Zo werkt het.

sfeerfoto voor Check
1. Check
De eerste stap zet jij. Je checkt via onze website eenvoudig of jouw WOZ waarde klopt. Als uit de check blijkt dat de waarde niet juist is, kun je bezwaar maken. Dan nemen wij het van je over.
sfeerfoto voor Bezwaar
2. Bezwaar
Wij maken bezwaar voor jou. Daarvoor hebben we een machtiging en informatie over jouw woning nodig. Wij onderbouwen jouw bezwaar met argumenten. Zo is de kans op een succesvol bezwaar maximaal.
sfeerfoto voor Bespaar
3. Bespaar
De gemeente Rotterdam doet uitspraak. We lichten de beslissing van de gemeente toe. In veel gevallen wordt jouw WOZ verlaagd. Dat betekent dan weer een besparing op jouw belasting.

Veelgestelde vragen

Is niet alles duidelijk of twijfel je nog over iets? Dan vind je hiertussen hopelijk het antwoord dat je zoekt.

Bekijk alle veelgestelde vragen
  • Ja, bezwaar maken is altijd kosteloos, ongeacht de uitkomst van het bezwaar. Als het bezwaar door de gemeente wordt toegewezen, zijn zij wettelijk verplicht om onze kosten te vergoeden. Als het bezwaar wordt afgewezen, dan dragen wij dat risico zelf.
  • Het is zeker mogelijk om zelf bezwaar te maken. Vaak heeft een particulier echter niet voldoende kennis in huis om de waardebepaling te beoordelen. Wij zijn specialist in WOZ-zaken en hebben veel taxatietechnische en juridische kennis in huis om jou gedurende de hele procedure het werk uit handen te nemen. Zo heb je zelf geen werk aan de, toch vaak ingewikkelde en tijdrovende, procedure en word je niet overrompeld door jouw gemeente. Je kunt de hele procedure altijd online volgen en wij houden je gedurende het hele proces op de hoogte.
  • Nee. Maak je bezwaar omdat je vindt dat de waarde lager hoort te zijn, dan kan dat niet leiden tot een hogere WOZ-waarde dan de oorspronkelijke waarde.
  • Om de procedure te starten hebben wij een getekende machtiging en een kopie van het aanslagbiljet nodig. Daarnaast vragen wij om gegevens over de woning, zoals de staat van de woning, leeftijd van de keuken, badkamer en toilet, en de aanwezigheid van eventuele bijgebouwen.
  • Ja, je kunt de procedure te allen tijd volgen door online in te loggen in jouw dossier. Op onze website vind je bovenaan ”Mijn dossier” terug. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.