Cover voor

Bespaar op belasting. Check jouw WOZ in Maastricht

  • € 302,00 gemiddelde WOZ waarde
  • 71.391 aantal WOZ objecten
  • 0,101% OZB-tarief woningen
  • 0,357% OZB-tarief niet-woningen
Cover voor

WOZ waarde van de gemeente Maastricht ontvangen?

Jaarlijks ontvang je van de gemeente Maastricht een belangrijke brief. In deze brief staat de vastgestelde WOZ waarde van jouw huis. Dit heet de WOZ beschikking.

Het is een geschatte waarde van jouw woning. De hoogte van de waarde bepaalt hoeveel belasting je betaalt. Hoe hoger de WOZ waarde, hoe meer je belasting je betaalt.

Het kan zijn dat de WOZ waarde van jouw woning in Maastricht te hoog is ingeschat. Je betaalt hierdoor meer belasting dan nodig is. Dat is zonde. Daarom is het erg belangrijk om de WOZ waarde van jouw woning goed te controleren. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je niet te veel belasting betaalt en dat je al snel honderden euro’s per jaar bespaart.

Wil je nu bezwaar maken tegen de WOZ waarde van jouw woning in Maastricht? JUIST helpt je hierbij. Wij hebben al vele WOZ waarden in Maastricht weten te verlagen. We zijn er om hetzelfde te doen voor jou.

Gratis bezwaar maken
Een WOZ bezwaar indienen is helemaal gratis.
Makkelijk
Al ruim 20 jaar helpen wij met het indienen van bezwaarschriften.

Bezwaar maken tegen de WOZ waarde. Wanneer in Maastricht?

In de eerste 12 weken van het jaar ontvangen alle huiseigenaren in Maastricht een officiële brief van de gemeente. Dit is de WOZ beschikking. Hierin staat de WOZ waarde van jouw woning. Heb je deze brief ontvangen? Dan heb je vanaf dat moment 6 weken de tijd om bezwaar te maken tegen de WOZ waarde. Wil je bezwaar maken? Zorg dan dat je er snel bij bent. Doe de gratis WOZ-scan.

Hoe wordt de WOZ waarde in Maastricht vastgesteld?

De gemeente Maastricht bepaalt elk jaar de WOZ waarden van alle woningen in Maastricht. Dit doet de gemeente op de zogenaamde waardepeildatum. De gemeente houdt hierbij rekening met verschillende factoren. Zo kijken zij naar de prijzen van vergelijkbare woningen in de buurt en naar de verkoopprijzen van woningen in de buurt die recent verkocht zijn.

De WOZ waarde van jouw woning wordt automatisch berekend. Dit leidt soms tot een te hoge WOZ waarde, waardoor je te veel belasting betaalt.

Controleer de WOZ waarde in Maastricht

Wil je de WOZ waarde van jouw woning in Maastricht weten? Dan kun je dit gemakkelijk opzoeken via het WOZ waardeloket. Vul je adresgegevens in en bekijk de WOZ waarde van jouw woning in Maastricht.

Wil je weten hoe deze waarde is bepaald? Vraag dan het taxatieverslag op bij de gemeente.

Denk je dat de WOZ waarde van jouw woning in Maastricht te hoog is? Doe dan gratis de gratis WOZ-scan. Wij gaan direct voor je aan de slag.

Zo werkt het.

woz waarde velsen
1. Check
De eerste stap zet jij. Je checkt via onze website eenvoudig of jouw WOZ waarde klopt. Als uit de check blijkt dat de waarde niet juist is, kun je bezwaar maken. Dan nemen wij het van je over.
sfeerfoto voor Bezwaar
2. Bezwaar
Wij maken bezwaar voor jou. Daarvoor hebben we een machtiging en informatie over jouw woning nodig. Wij onderbouwen jouw bezwaar met argumenten. Zo is de kans op een succesvol bezwaar maximaal.
sfeerfoto voor Bespaar
3. Bespaar
De gemeente Maastricht doet uitspraak. We lichten de beslissing van de gemeente toe. In veel gevallen wordt jouw WOZ verlaagt. Dat betekent dan weer een besparing op jouw belasting.

Vergelijking met andere panden is totaal onbegrijpelijk

De WOZ waarde van onze woning is duidelijk veel te hoog, aangezien de 3 exact dezelfde woningen in de straat allen ruim 100.000 minder waard zijn volgens de WOZ. Het zeer vreemde is dat juistWOZ een vergelijking gaat maken met woningen die vele km’s verderop liggen, zelfs in een ander dorp of ruim 40 jaar ouder zijn…. de gemeente stelt dan ook dat de vergelijking totaal misplaatst is en wijst e WOZ-claim dan ook af. Terwijl de vergelijk met de 4 woningen in de straat dus erg eenvoudig is (nogmaals: 4 keer dezelfde woning van dezelfde leeftijd). Op mijn vraag waarom dit niet is gebeurt krijg ik geen reactie, en verdere vervolgstappen zijn volgens juistWOZ niet zinvol (?). Communicatie is sowieso erg summier, en onpersoonlijk.

Helder en duidelijke communicatie

Onze WOZ waarde is uiteindelijk verlaagd. We kregen alleen pas in december de uitspraak maar dat zal aan de gemeente gelegen hebben. Fijn dat er instanties zijn die gratis hulp bieden.

Hebben correct en duidelijk deze zaak behandeld.

Hebben mij relevante en duidelijke vragen gesteld welke als bezwaar zijn verwoord, tussentijds heb ik nog bericht gehad omdat alles nogal lang duurde, maar dit kwam door de gemeente die veel bezwaarschriften hadden ontvangen. Uiteindelijk is “ons” bezwaarschrift is gegrond verklaard. Met als resultaat een verlaging van ettelijke tienduizenden euro’s !! Ben dus zéér tevreden.

Goedemorgen, de afhandeling van het bezwaarschrift is goed en snel behandeld.

Het bezwaarschrift is goed en snel afgerond

Is oke om bezwaar te maken

Die korting is meegenomen. Degemeente besteedt je

Alles goed geregeld

Idem

Ik ben zeer tevreden over Juist, want ben zeer goed geholpen

Ik heb bezwaar gemaakt via Juist tegen mijn WOZ waarde en zij hebben alles voor mij geregeld! En de uitkomst was heel gunstig voor mij! Hartelijk dank hiervoor!

Geslaagde actie

Deze stap heeft gewerkt. Het is ook snel gegaan om het op te starten. De WOZ waarde is dus naar beneden gegaan met ongeveer 50.000. Ik wilde alleen geen foto’s van binnen opsturen omdat dit mijn privé is een daar geen WOZ waarde op gebaseerd mag zijn. De overheid gaat steeds verder in deze…

wij zijn iets omlaag gegaan in de maandelijkse lasten.

gedaan wat ik verwacht had.

keurige gehele afhandeling

WOZ waarde gedaald en wat mij in het verleden door zelf bezwaar te maken heeft JUIST wel voor elkaar gekregen.

Ruim voldoende

Ben niet van de computers en mails Vind ik vaak lastig

Tevreden over het resultaat

Tevreden maar…..uit de krant heb ik begrepen dat jullie hier goed aan verdiend hebben. De gemeente moet dit betalen. Deze verhalen dit weer op de burgers. Eigenlijk levert het dus niet veel op.

Heel tevreden met Juist!

Ik ben heel blij met juist, ik hoefde er niks voor te doen en ze kregen mijn WOZ. waarde omlaag top!

Heel goede belangenbehartiger

Alles voor mij geregeld met positief resultaat. Zelf kun je amper winnen van onbetrouwbare overheid.

Deze was prettig en duidelijk

Zie voorgaand antwoord

Geen werkzaamheden voor de klant

Correct afgehandeld.

Heel tevreden

Wij zijn zeer tevreden over Juist Zij hebben ons alles uit handen genomen

Mijn WOZ waarde is met een ton verlaagd, dus: dik tevreden!

Ik heb eigenlijk weinig hoeven doen, alles ging vanzelf. Met goed resultaat.

Heeft duidelijk zin gehad om te klagen over de WOZ.

Heeft allemaal even geduurd maar het is gelukt. Blij mee.

Goed geholpen

Ik ben goed door jullie geholpen, en heel tevreden

Goed bezig

Mooi dat jullie dat uit zoeken bedankt.

Correcte en transparante afhandeling

Ter zake. Goede informatie verzameling. Grondig bezwaarschrift.

Doel bereikt!

Juist heeft gedaan wat ik gevraagd heb, tegen een achteraf aardig bedrag. Ik ben tevreden over het resultaat, maar ga ervan uit dat de gemeente daar heel anders over denkt .

Zeggen wat ze doen EN doen wat ze zeggen … dus TOP

Bovenstaande zegt al genoeg. De WOZ-aanslag is uiteindelijk verlaagd en daar zijn wij heel blij mee.

Snelle en vakkundige ondersteuning

Juist heeft mij op een prettige manier mijn bezwaar tegen de vastgestelde WOZ waarde 2023 afgehandeld

Veelgestelde vragen

Is niet alles duidelijk of twijfel je nog over iets? Dan vind je hiertussen hopelijk het antwoord dat je zoekt.

Bekijk alle veelgestelde vragen
  • Als je WOZ-bezwaar maakt via JUIST, dan is de vergoeding van de gemeente voor ons bedoeld. Wij bieden jou namelijk WOZ rechtshulp. De gemeente betaalt daarvoor een vergoeding aan jou. Daarom sturen wij je na de uitspraak op bezwaar een factuur ter hoogte van het bedrag van de proceskostenvergoeding die de gemeente aan jou betaalt.
  • Het is zeker mogelijk om zelf bezwaar te maken. Vaak heeft een particulier echter niet voldoende kennis in huis om de waardebepaling te beoordelen. Wij zijn specialist in WOZ-zaken en hebben veel taxatietechnische en juridische kennis in huis om jou gedurende de hele procedure het werk uit handen te nemen. Zo heb je zelf geen werk aan de, toch vaak ingewikkelde en tijdrovende, procedure en word je niet overrompeld door jouw gemeente. Je kunt de hele procedure altijd online volgen en wij houden je gedurende het hele proces op de hoogte.
  • Nee. Maak je bezwaar omdat je vindt dat de waarde lager hoort te zijn, dan kan dat niet leiden tot een hogere WOZ-waarde dan de oorspronkelijke waarde.
  • Om de procedure te starten hebben wij een getekende machtiging en een kopie van het aanslagbiljet nodig. Daarnaast vragen wij om gegevens over de woning, zoals de staat van de woning, leeftijd van de keuken, badkamer en toilet, en de aanwezigheid van eventuele bijgebouwen.
  • Ja, je kunt de procedure te allen tijd volgen door online in te loggen in jouw dossier. Op onze website vind je bovenaan ”Mijn dossier” terug. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.