Cover voor

Bespaar op belasting. Check jouw WOZ in Heerhugowaard

  • € 367,00 gemiddelde WOZ waarde
  • 42.920 aantal WOZ objecten
  • 0,0716% OZB-tarief woningen
  • 0,3438% OZB-tarief niet-woningen
Cover voor

WOZ waarde van de gemeente Heerhugowaard ontvangen?

Als huiseigenaar in Heerhugowaard ontvang je jaarlijks een WOZ beschikking van de gemeente. Dit is een belangrijke brief waarin staat vastgesteld wat de nieuwe WOZ waarde van jouw woning is. Deze waarde is een schatting van de waarde van jouw woning. Het bepaalt de hoogte van de belasting die je moet betalen.

Het kan voorkomen dat de gemeente Heerhugowaard de WOZ waarde te hoog inschat. Hierdoor betaal je te veel belasting.

Daarom is het erg belangrijk om de WOZ waarde van jouw woning goed te controleren. Dit voorkomt dat je onnodige kosten maakt en zorgt ervoor dat je al snel honderden euro’s per jaar kunt besparen.

Wil je bezwaar maken tegen een te hoge WOZ waarde van jouw woning in Heerhugowaard? JUIST staat klaar om je te helpen. JUIST maakt namens jouw bezwaar bij de gemeente Heerhugowaard. Wij hebben al vele WOZ waardes weten te verlagen in Heerhugowaard. We zijn er om hetzelfde te doen voor jou.

Gratis bezwaar maken
Een WOZ bezwaar indienen is gratis.
Makkelijk
Al ruim 20 jaar helpen wij met WOZ-bezwaren


Wanneer maak je WOZ bezwaar in Heerhugowaard?

Huiseigenaren in Amsterdam ontvangen in de eerste 12 weken van het jaar een brief van de gemeente met daarin de WOZ waarde van hAlle huiseigenaren in Heerhugowaard ontvangen in de eerste 12 weken van het jaar een officiële brief van de gemeente met daarin de WOZ waarde van hun woning. Na ontvangst van deze brief heb je precies 6 weken de tijd om bezwaar te maken tegen een te hoge WOZ waarde. Wil je bezwaar maken? Zorg dan dat je er snel bij bent.

Hoe wordt de WOZ waarde in Heerhugowaard vastgesteld?

JaJaarlijks stelt de gemeente Heerhugowaard de WOZ waarde van alle woningen in Heerhugowaard vast. Dit gebeurt op de waardepeildatum. Bij het bepalen van de WOZ waarde wordt er rekening gehouden met verschillende factoren. De gemeente kijkt naar de verkoopprijzen van woningen die recent in de buurt zijn verkocht en naar de prijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Jouw WOZ waarde wordt automatisch berekend en leidt soms tot een te hoge WOZ waarde. Hierdoor betaal je onterecht te veel belasting.

WOZ waarde in Heerhugowaard opvragen

Wil je de WOZ waarde van jouw woning in Heerhugowaard opvragen? Dit zoek je eenvoudig in het WOZ waardeloket. Vul jouw adres in en bekijk de WOZ waarde van jouw woning.

Wil je weten hoe deze WOZ waarde precies is berekend? Dan kun je het taxatieverslag opvragen bij de gemeente Heerhugowaard. Hierin staat hoe zij op de WOZ waarde komen.

Denk je dat de WOZ waarde van jouw huis te hoog is? Via JUIST maak je gratis bezwaar. Wij gaan direct voor je aan de slag.

Zo werkt het.

woz waarde velsen
1. Check
De eerste stap zet jij. Je checkt via onze website eenvoudig of jouw WOZ waarde klopt. Als uit de check blijkt dat de waarde niet juist is, kun je bezwaar maken. Dan nemen wij het van je over.
sfeerfoto voor Bezwaar
2. Bezwaar
Wij maken bezwaar voor jou. Daarvoor hebben we een machtiging en informatie over jouw woning nodig. Wij onderbouwen jouw bezwaar met argumenten. Zo is de kans op een succesvol bezwaar maximaal.
sfeerfoto voor Bespaar
3. Bespaar
De gemeente Utrecht doet uitspraak. We lichten de beslissing van de gemeente toe. In veel gevallen wordt jouw WOZ verlaagt. Dat betekent dan weer een besparing op jouw belasting.

Een kater !!!

Juist heeft ervoor gezorgd dat de WOZ-waarde met €15.000 (= 5%) verlaagd is. Dat is positief. Maar ik ben me heel erg geschrokken van het resultaat. Ik krijg €23,- terug van BsGW en de proceskostenvergoeding voor Juist bedraagt €646,-. Als ik van tevoren had geweten dat mijn voordeel 23 euro zou zijn, maar dat onze gemeente daarvoor 646 euro (gemeenschapsgeld) aan proceskosten zou moeten vergoeden, had ik dit bezwaar waarschijnlijk niet laten indienen door Juist. Volgend jaar probeer ik het zelf, maar als BsGW mij dan een onbegaanbaar pad van onnodige bureaucratie laat doorlopen, zie ik mij genoodzaakt om een eventueel volgend bezwaar toch weer via Juist te doen. Ik vind wel dat Juist tekortschiet in zijn communicatie over de voortgang. Bij mij heeft de uitspraak 1 jaar en 4 maanden geduurd en ik heb in al die tijd niet één update gekregen van Juist. Juist is wel goed bereikbaar en de medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam.

Kosten voorschieten

Er wordt gezegd dat het gratis is maar je moet het wel voorschieten. Het zal wel in de voorwaarden hebben gestaan, heb er overheen gelezen denk ik. En nee ik beveel niemand iets aan iedereen moet zelf maar kijken met wie ze in zee gaan

De inzet van JUIST heeft geleid tot een mooi resultaat

JUIST was benaderbaar, toonde zich ervaren, was vasthoudend en wist met welke informatie het maken van bezwaar kansrijk zou zijn en

Mijn belangen zijn zeer goed gediend.

Juist heeft bezwaar goed behandeld. Succesvol afgerond.

Goede afronding van dossier

Niet altijd duidelijk op de hoogte gehouden, waardoor niet alles duidelijk is. Uiteindelijk goede afronding.

Goed maar kan beter.

Fijn dat alles voor je wordt geregeld. Een minpuntje, vorig jaar alle documentatie inclusief foto’s aangeleverd maar deze blijkt ondanks dat er niets veranderd is niet meer bruikbaar te zijn. Check via een simpel mailtje of er iets is veranderd tenopzichte van het voorgaande jaar. Mensen geven zo sneller toestemming voor het indienen en voorkom op deze manier overstap van bestaande klanten.

Bezwaar is afgewezen dusss

Het is blijkbaar niet gelukt in mijn geval

Goed

Ik ben zeer goed geholpen en heb er weinig zelf voor hoeven doen

Uitstekend

Goed geholpen

Mijn te hoge WOZ naar een eerlijke waarde

Na procederen tegen mijn te hoge WOZ door JUIST is mijn WOZ waarde naar beneden bij geschaald

Doorzetten leidt naar een goed resultaat

Het is belangrijk dat de beschikking de werkelijke waarde van het vastgoed weerspiegelt en dat deze waarde niet kunstmatig hoog wordt gehouden. De inzet van uw diensten heeft bijgedragen aan een verlaging van de WOZ-waarde, die voorheen jaarlijks aanzienlijk werd verhoogd.

Het werkt goed geld terug

ik ben ontzorgd bezwaar was geaccepteerd en er kwam wat geld terug heel goed die geldplukkende gemeentes eens wat af te remmen met hun prijsverhogingen als ze geld te kort komen telkens bij de burger meer in rekening brengen in plaats van eerst bij zich zelf te bezuinigen.

Goed gedocumenteerd bezwaar aangetekend en in gelijk gesteld

gewoon prima

Mij ervaring was zeer goed

Mijn ervaring met Juist was zeer goed , goed geholpen TOP

Doen wat ze beloven

Hebben me goed op de hoogte gehouden van waar ze mee bezig waren. Kreeg wel een rekening, omdat de wetgeving ondertussen veranderd was, maar omdat mijn gemeente ons ook nog niet betaald had, contact met Juist opgenomen. Prettig te woord gestaan en ok dit hebben ze gelijk weer netjes opgepakt.

In één woord geweldig!!!

Hebben heel goed werk geleverd en hebben een bedrag van de woz terug gekregen.

Doen wat ze beloven.

Mijn woz is met succes aangevochten.

Geen idee

Volgens u hebben we al uitslag van de gemeente maar ik heb nog niks gehoord

Juist is deskundig en betrouwbaar

Juist biedt inderdaad de beste specialistische hulp.

Juist us goed bezig,,scheelt veel werk en tijd.

Ze werken achter de schermen voor de klanten uiterst correct.

Uitstekend, maar om het uiterste resultaat te halen moet je wel ook zelf opletten.

JUIST doet heel veel om je WOZ waarde omlaag te krijgen, mits ze die zelf ook bij voorhand te hoog vinden. Maar het helpt als jezelf ook je best doet. Zelf heb ik overdreven veel foto’s gestuurd en beschreven wat er allemaal mankeert aan onze woning aan JUIST, maar ook aan de gemeente. Zo weet ik zeker dat wat ik JUIST stuur, ook bij de gemeente komt. Ook was er mijn hoop dat de gemeente voortijds de procedure zou eindigen door een lagere WOZ waarde. JUIST had de WOZ waarde omlaag gekregen van € 332.000 naar € 295.000 Maar dat vond ik nog te hoog en na 4 weken, je hebt maar 6 weken, kreeg ik nog geen bericht van JUIST dat ze zouden gaan procederen. Toen ben ik alleen verder gegaan en ben gaan procederen. Nog voor de rechtszaak wou de gemeente schikken en zo werd het € 255.000 Nog € 40.000 lager dan JUIST en het jaar daarvoor werd ambtswege verlaagd van € 292.000 naar € 250.000 In de meeste gevallen zal JUIST voldoende doen, maar soms loont het om zelf door te zetten.

duidelijk

Duidelijk proces en accurate updates

Een lange weg …!

We hebben geprobeerd om de WOZ belasting van ons drastisch te verminderen maar uiteindelijk is een klein bedrag in mindering gebracht .. daardoor waren de kosten die de gemeente uiteindelijk moet betalen niet in verhouding..! De volgende keer gewoon rechtstreeks met de Gemeente onderhandelen lijkt mij verstandiger.. Tenslotte zijn de kosten die de gemeente voor een ‘rechtszaak’ moeten betalen de centjes van de gewone burger ..! Dus indirect betaalt de burger weer zelf mee ..

Vergelijking met andere panden is totaal onbegrijpelijk

De WOZ waarde van onze woning is duidelijk veel te hoog, aangezien de 3 exact dezelfde woningen in de straat allen ruim 100.000 minder waard zijn volgens de WOZ. Het zeer vreemde is dat juistWOZ een vergelijking gaat maken met woningen die vele km’s verderop liggen, zelfs in een ander dorp of ruim 40 jaar ouder zijn…. de gemeente stelt dan ook dat de vergelijking totaal misplaatst is en wijst e WOZ-claim dan ook af. Terwijl de vergelijk met de 4 woningen in de straat dus erg eenvoudig is (nogmaals: 4 keer dezelfde woning van dezelfde leeftijd). Op mijn vraag waarom dit niet is gebeurt krijg ik geen reactie, en verdere vervolgstappen zijn volgens juistWOZ niet zinvol (?). Communicatie is sowieso erg summier, en onpersoonlijk.

Helder en duidelijke communicatie

Onze WOZ waarde is uiteindelijk verlaagd. We kregen alleen pas in december de uitspraak maar dat zal aan de gemeente gelegen hebben. Fijn dat er instanties zijn die gratis hulp bieden.

Veelgestelde vragen

Is niet alles duidelijk of twijfel je nog over iets? Dan vind je hiertussen hopelijk het antwoord dat je zoekt.

Bekijk alle veelgestelde vragen
  • Als je WOZ-bezwaar maakt via JUIST, dan is de vergoeding van de gemeente voor ons bedoeld. Wij bieden jou namelijk WOZ rechtshulp. De gemeente betaalt daarvoor een vergoeding aan jou. Daarom sturen wij je na de uitspraak op bezwaar een factuur ter hoogte van het bedrag van de proceskostenvergoeding die de gemeente aan jou betaalt.
  • Het is zeker mogelijk om zelf bezwaar te maken. Vaak heeft een particulier echter niet voldoende kennis in huis om de waardebepaling te beoordelen. Wij zijn specialist in WOZ-zaken en hebben veel taxatietechnische en juridische kennis in huis om jou gedurende de hele procedure het werk uit handen te nemen. Zo heb je zelf geen werk aan de, toch vaak ingewikkelde en tijdrovende, procedure en word je niet overrompeld door jouw gemeente. Je kunt de hele procedure altijd online volgen en wij houden je gedurende het hele proces op de hoogte.
  • Nee. Maak je bezwaar omdat je vindt dat de waarde lager hoort te zijn, dan kan dat niet leiden tot een hogere WOZ-waarde dan de oorspronkelijke waarde.
  • Om de procedure te starten hebben wij een getekende machtiging en een kopie van het aanslagbiljet nodig. Daarnaast vragen wij om gegevens over de woning, zoals de staat van de woning, leeftijd van de keuken, badkamer en toilet, en de aanwezigheid van eventuele bijgebouwen.
  • Ja, je kunt de procedure te allen tijd volgen door online in te loggen in jouw dossier. Op onze website vind je bovenaan ”Mijn dossier” terug. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.