Cover voor

Bespaar op belasting. Check jouw WOZ in Groningen

  • € 252.000,00 gemiddelde WOZ waarde
  • 136.196 aantal WOZ objecten
  • 0,1634% OZB-tarief woningen
  • 0,5644% OZB-tarief niet-woningen
Cover voor

WOZ Waarde in de gemeente Groningen

Ieder jaar verstuurt de gemeente Groningen een beschikking met de nieuwe vastgestelde WOZ waarde van jouw woning. Deze waarde is een inschatting en wordt gebruikt om de hoogte van je belasting vast te stellen. Dit gebeurt meestal in de eerste 12 weken van een nieuw jaar.

Het kan zijn dat de gemeente Groningen de WOZ waarde van jouw woning te hoog heeft ingeschat, waardoor je mogelijk te veel belasting betaalt. Daarom is het van belang om de WOZ waarde van je woning te controleren. Zo voorkom je dat je te veel belasting betaalt en kun je al snel honderden euro’s per jaar besparen.

De WOZ voor de gemeente Groningen wordt uitgevoerd door Noordelijk Belastingkantoor.

Juist WOZ helpt je met het controleren van jouw WOZ aanslag. Indien de WOZ waarde te hoog is vastgesteld dienen wij een bezwaarschrift voor je in. Wij hebben in de gemeente Groningen al veel mensen geholpen om de WOZ waarde te verlagen.

Bezwaar maken = gratis
Een WOZ bezwaar indienen is helemaal gratis.
Eenvoudig
Al ruim 18 jaar helpen wij met het indienen van bezwaarschriften.

Wanneer ontvang ik in Groningen de WOZ waarde?

Alle huizenbezitters krijgen in de eerste 12 weken van het jaar een beschikking met de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken en is een schatting van de waarde van jouw huis. 

Let op: nadat je de beschikking hebt ontvangen, heb je 6 weken de tijd om bezwaar te maken tegen een te hoge WOZ waarde.

Hoe wordt de WOZ waarde in Groningen vastgesteld?

De WOZ waarde van woningen wordt jaarlijks opgesteld door alle gemeentes in Nederland, waaronder de gemeente Groningen. Dit gebeurt op een vaste datum, dit noemen we ook wel de waardepeildatum.

De gemeente kijkt naar diverse factoren bij het vaststellen van de WOZ waarde. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de huizenprijzen van vergelijkbare woningen en de prijzen van huizen in je buurt die recentelijk zijn verkocht. Doordat de WOZ waarde wordt vastgesteld door middel van een geautomatiseerd proces, gebeurt het regelmatig dat de WOZ waarde te hoog wordt vastgesteld. Hierdoor betaal je dus meer belasting dan dat nodig is. 

JUIST helpt je bij het indienen van een WOZ bezwaar.

Recente uitspraak gerechtshof ook belangrijk voor hoogte WOZ waarde

Er zijn veel redenen te bedenken waarom de WOZ waarde van je woning verkeerd is vastgesteld door de gemeente. Het systeem waarmee de WOZ waarden worden bepaald houdt geen rekening met kenmerken als achterstallig onderhoud en asbest. Zo ook de schade als gevolg van de aardbevingen in Groningen.

Op dinsdag 23 januari 2018 heeft het gerechtshof in Leeuwarden bepaald dat de NAM, direct de waardedaling van huizen in het aardbevingsgebied in Groningen moet compenseren. Dat nu eindelijk vaststaat dat woningen in het aardbevingsgebied minder waard zijn dient ook door de gemeente doorvertaald te worden in de WOZ waarde. Aardbevingen hebben namelijk grote invloed op de WOZ waarde. Niet alleen de waardedaling als gevolg van scheurvorming en verzakking dienen in de WOZ waarde tot uiting te komen, maar ook het negatieve imago van het gebied als gevolg van aardbevingen. Woningen gelegen in het aardbevingsgebied zullen lastiger verkoopbaar zijn dan woningen buiten dit gebied. Lees ook ons nieuwsartikel over de rente uitspraak van het gerechtshof en de gevolgen voor je WOZ waarde.

WOZ waarde Groningen opvragen

Wil je de WOZ waarde van jouw woning opzoeken? Die kun je vinden op de website van het WOZ waardeloket. Vul je adres in de zoekbalk en je ziet de WOZ waarde van jouw huis. In het taxatieverslag kun je zien op basis van welke factoren de WOZ waarde is bepaald, zodat je weet hoe de WOZ waarde van je huis is opgebouwd. 

Ben je het niet eens met de WOZ waarde van jouw huis en denk je dat deze te hoog is? Maak WOZ bezwaar via JUIST en dan gaan wij voor jouw aan de slag.

Zo werkt het.

woz waarde velsen
1. Check
De eerste stap zet jij. Je checkt via onze website eenvoudig of jouw WOZ waarde klopt. Als uit de check blijkt dat de waarde niet juist is, kun je bezwaar maken. Dan nemen wij het van je over.
sfeerfoto voor Bezwaar
2. Bezwaar
Wij maken bezwaar voor jou. Daarvoor hebben we een machtiging en informatie over jouw woning nodig. Wij onderbouwen jouw bezwaar met argumenten. Zo is de kans op een succesvol bezwaar maximaal.
sfeerfoto voor Bespaar
3. Bespaar
De gemeente Groningen doet uitspraak. We lichten de beslissing van de gemeente toe. In veel gevallen wordt jouw WOZ verlaagt. Dat betekent dan weer een besparing op jouw belasting.

Een kater !!!

Juist heeft ervoor gezorgd dat de WOZ-waarde met €15.000 (= 5%) verlaagd is. Dat is positief. Maar ik ben me heel erg geschrokken van het resultaat. Ik krijg €23,- terug van BsGW en de proceskostenvergoeding voor Juist bedraagt €646,-. Als ik van tevoren had geweten dat mijn voordeel 23 euro zou zijn, maar dat onze gemeente daarvoor 646 euro (gemeenschapsgeld) aan proceskosten zou moeten vergoeden, had ik dit bezwaar waarschijnlijk niet laten indienen door Juist. Volgend jaar probeer ik het zelf, maar als BsGW mij dan een onbegaanbaar pad van onnodige bureaucratie laat doorlopen, zie ik mij genoodzaakt om een eventueel volgend bezwaar toch weer via Juist te doen. Ik vind wel dat Juist tekortschiet in zijn communicatie over de voortgang. Bij mij heeft de uitspraak 1 jaar en 4 maanden geduurd en ik heb in al die tijd niet één update gekregen van Juist. Juist is wel goed bereikbaar en de medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam.

Kosten voorschieten

Er wordt gezegd dat het gratis is maar je moet het wel voorschieten. Het zal wel in de voorwaarden hebben gestaan, heb er overheen gelezen denk ik. En nee ik beveel niemand iets aan iedereen moet zelf maar kijken met wie ze in zee gaan

De inzet van JUIST heeft geleid tot een mooi resultaat

JUIST was benaderbaar, toonde zich ervaren, was vasthoudend en wist met welke informatie het maken van bezwaar kansrijk zou zijn en

Mijn belangen zijn zeer goed gediend.

Juist heeft bezwaar goed behandeld. Succesvol afgerond.

Goede afronding van dossier

Niet altijd duidelijk op de hoogte gehouden, waardoor niet alles duidelijk is. Uiteindelijk goede afronding.

Goed maar kan beter.

Fijn dat alles voor je wordt geregeld. Een minpuntje, vorig jaar alle documentatie inclusief foto’s aangeleverd maar deze blijkt ondanks dat er niets veranderd is niet meer bruikbaar te zijn. Check via een simpel mailtje of er iets is veranderd tenopzichte van het voorgaande jaar. Mensen geven zo sneller toestemming voor het indienen en voorkom op deze manier overstap van bestaande klanten.

Bezwaar is afgewezen dusss

Het is blijkbaar niet gelukt in mijn geval

Goed

Ik ben zeer goed geholpen en heb er weinig zelf voor hoeven doen

Uitstekend

Goed geholpen

Mijn te hoge WOZ naar een eerlijke waarde

Na procederen tegen mijn te hoge WOZ door JUIST is mijn WOZ waarde naar beneden bij geschaald

Doorzetten leidt naar een goed resultaat

Het is belangrijk dat de beschikking de werkelijke waarde van het vastgoed weerspiegelt en dat deze waarde niet kunstmatig hoog wordt gehouden. De inzet van uw diensten heeft bijgedragen aan een verlaging van de WOZ-waarde, die voorheen jaarlijks aanzienlijk werd verhoogd.

Het werkt goed geld terug

ik ben ontzorgd bezwaar was geaccepteerd en er kwam wat geld terug heel goed die geldplukkende gemeentes eens wat af te remmen met hun prijsverhogingen als ze geld te kort komen telkens bij de burger meer in rekening brengen in plaats van eerst bij zich zelf te bezuinigen.

Goed gedocumenteerd bezwaar aangetekend en in gelijk gesteld

gewoon prima

Mij ervaring was zeer goed

Mijn ervaring met Juist was zeer goed , goed geholpen TOP

Doen wat ze beloven

Hebben me goed op de hoogte gehouden van waar ze mee bezig waren. Kreeg wel een rekening, omdat de wetgeving ondertussen veranderd was, maar omdat mijn gemeente ons ook nog niet betaald had, contact met Juist opgenomen. Prettig te woord gestaan en ok dit hebben ze gelijk weer netjes opgepakt.

In één woord geweldig!!!

Hebben heel goed werk geleverd en hebben een bedrag van de woz terug gekregen.

Doen wat ze beloven.

Mijn woz is met succes aangevochten.

Geen idee

Volgens u hebben we al uitslag van de gemeente maar ik heb nog niks gehoord

Juist is deskundig en betrouwbaar

Juist biedt inderdaad de beste specialistische hulp.

Juist us goed bezig,,scheelt veel werk en tijd.

Ze werken achter de schermen voor de klanten uiterst correct.

Uitstekend, maar om het uiterste resultaat te halen moet je wel ook zelf opletten.

JUIST doet heel veel om je WOZ waarde omlaag te krijgen, mits ze die zelf ook bij voorhand te hoog vinden. Maar het helpt als jezelf ook je best doet. Zelf heb ik overdreven veel foto’s gestuurd en beschreven wat er allemaal mankeert aan onze woning aan JUIST, maar ook aan de gemeente. Zo weet ik zeker dat wat ik JUIST stuur, ook bij de gemeente komt. Ook was er mijn hoop dat de gemeente voortijds de procedure zou eindigen door een lagere WOZ waarde. JUIST had de WOZ waarde omlaag gekregen van € 332.000 naar € 295.000 Maar dat vond ik nog te hoog en na 4 weken, je hebt maar 6 weken, kreeg ik nog geen bericht van JUIST dat ze zouden gaan procederen. Toen ben ik alleen verder gegaan en ben gaan procederen. Nog voor de rechtszaak wou de gemeente schikken en zo werd het € 255.000 Nog € 40.000 lager dan JUIST en het jaar daarvoor werd ambtswege verlaagd van € 292.000 naar € 250.000 In de meeste gevallen zal JUIST voldoende doen, maar soms loont het om zelf door te zetten.

duidelijk

Duidelijk proces en accurate updates

Een lange weg …!

We hebben geprobeerd om de WOZ belasting van ons drastisch te verminderen maar uiteindelijk is een klein bedrag in mindering gebracht .. daardoor waren de kosten die de gemeente uiteindelijk moet betalen niet in verhouding..! De volgende keer gewoon rechtstreeks met de Gemeente onderhandelen lijkt mij verstandiger.. Tenslotte zijn de kosten die de gemeente voor een ‘rechtszaak’ moeten betalen de centjes van de gewone burger ..! Dus indirect betaalt de burger weer zelf mee ..

Vergelijking met andere panden is totaal onbegrijpelijk

De WOZ waarde van onze woning is duidelijk veel te hoog, aangezien de 3 exact dezelfde woningen in de straat allen ruim 100.000 minder waard zijn volgens de WOZ. Het zeer vreemde is dat juistWOZ een vergelijking gaat maken met woningen die vele km’s verderop liggen, zelfs in een ander dorp of ruim 40 jaar ouder zijn…. de gemeente stelt dan ook dat de vergelijking totaal misplaatst is en wijst e WOZ-claim dan ook af. Terwijl de vergelijk met de 4 woningen in de straat dus erg eenvoudig is (nogmaals: 4 keer dezelfde woning van dezelfde leeftijd). Op mijn vraag waarom dit niet is gebeurt krijg ik geen reactie, en verdere vervolgstappen zijn volgens juistWOZ niet zinvol (?). Communicatie is sowieso erg summier, en onpersoonlijk.

Helder en duidelijke communicatie

Onze WOZ waarde is uiteindelijk verlaagd. We kregen alleen pas in december de uitspraak maar dat zal aan de gemeente gelegen hebben. Fijn dat er instanties zijn die gratis hulp bieden.

Veelgestelde vragen

Is niet alles duidelijk of twijfel je nog over iets? Dan vind je hiertussen hopelijk het antwoord dat je zoekt.

Bekijk alle veelgestelde vragen
  • Als je WOZ-bezwaar maakt via JUIST, dan is de vergoeding van de gemeente voor ons bedoeld. Wij bieden jou namelijk WOZ rechtshulp. De gemeente betaalt daarvoor een vergoeding aan jou. Daarom sturen wij je na de uitspraak op bezwaar een factuur ter hoogte van het bedrag van de proceskostenvergoeding die de gemeente aan jou betaalt.
  • Het is zeker mogelijk om zelf bezwaar te maken. Vaak heeft een particulier echter niet voldoende kennis in huis om de waardebepaling te beoordelen. Wij zijn specialist in WOZ-zaken en hebben veel taxatietechnische en juridische kennis in huis om jou gedurende de hele procedure het werk uit handen te nemen. Zo heb je zelf geen werk aan de, toch vaak ingewikkelde en tijdrovende, procedure en word je niet overrompeld door jouw gemeente. Je kunt de hele procedure altijd online volgen en wij houden je gedurende het hele proces op de hoogte.
  • Nee. Maak je bezwaar omdat je vindt dat de waarde lager hoort te zijn, dan kan dat niet leiden tot een hogere WOZ-waarde dan de oorspronkelijke waarde.
  • Om de procedure te starten hebben wij een getekende machtiging en een kopie van het aanslagbiljet nodig. Daarnaast vragen wij om gegevens over de woning, zoals de staat van de woning, leeftijd van de keuken, badkamer en toilet, en de aanwezigheid van eventuele bijgebouwen.
  • Ja, je kunt de procedure te allen tijd volgen door online in te loggen in jouw dossier. Op onze website vind je bovenaan ”Mijn dossier” terug. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.