Cover voor

Bespaar op belasting. Check jouw WOZ in Eindhoven

Binnen 5 minuten gecheckt met onze partner

  • € 315.000,00 gemiddelde WOZ waarde
  • 133.353 aantal WOZ objecten
  • 0,1071% OZB-tarief woningen
  • 0,2178% OZB-tarief niet-woningen
Cover voor

WOZ Waarde in de gemeente Eindhoven

Jaarlijks stuurt de gemeente Eindhoven een WOZ-beschikking met de nieuwe WOZ-waarde van jouw woning in Eindhoven. Over deze WOZ-waarde betaal je belasting.

Het kan gebeuren dat de WOZ-waarde van jouw woning te hoog is ingeschat, waardoor je mogelijk meer belasting betaalt dan nodig is. Daarom is het essentieel om de WOZ-waarde van jouw woning te controleren. Dit voorkomt onnodige belastinguitgaven en kan leiden tot aanzienlijke besparingen, soms wel honderden euro’s per jaar.

JUIST staat klaar om je te helpen bij het controleren van jouw WOZ-aanslag. Als blijkt dat de WOZ-waarde mogelijk te hoog is vastgesteld, zullen wij namens jou een bezwaarschrift indienen. In de gemeente Eindhoven hebben wij al talloze WOZ-waarden met succes weten te verlagen.

Bezwaar maken = gratis
Een WOZ bezwaar indienen is helemaal gratis.
Eenvoudig
Al ruim 18 jaar helpen wij met het indienen van bezwaarschriften.

Hoe wordt de hoogte van de WOZ Waarde in Eindhoven vastgesteld?

In alle gemeenten, waaronder de gemeente Eindhoven, wordt jaarlijks de WOZ-waarde vastgesteld. Dit gebeurt op een vaste peildatum.

Bij het bepalen van de WOZ-waarde kijkt de gemeente naar verschillende factoren, zoals de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen en recente verkoopprijzen van huizen in jouw buurt. Het vaststellen van de WOZ-waarde is een geautomatiseerd proces, wat helaas kan leiden tot een te hoge WOZ-waarde. In dat geval betaal je meer belasting dan nodig is.

Let op: zodra je de WOZ-beschikking hebt ontvangen, heb je 6 weken de tijd om bezwaar te maken tegen een mogelijke te hoge WOZ-waarde.

WOZ waarde Eindhoven opvragen

Wil je de WOZ-waarde van jouw woning in Eindhoven raadplegen? Dit kun je doen via het WOZ waardeloket. Door simpelweg je adres in te voeren op de website, kun je de actuele WOZ-waarde van jouw huis gemakkelijk opvragen. In het bijbehorende taxatieverslag kun je in detail zien welke criteria hebben bijgedragen aan de vaststelling van de WOZ-waarde. Zo krijg je inzicht in de opbouw van de WOZ-waarde van jouw huis in Eindhoven.

Denk je dat de WOZ-waarde van jouw woning te hoog is? Dien dan kosteloos een WOZ-bezwaar in bij JUIST. Wij nemen jouw zaak ter hand en zetten ons voor jou in.

Zo werkt het.

sfeerfoto voor Check
1. Check
De eerste stap zet jij. Je checkt via onze website eenvoudig of jouw WOZ waarde klopt. Als uit de check blijkt dat de waarde niet juist is, kun je bezwaar maken. Dan nemen wij het van je over.
sfeerfoto voor Bezwaar
2. Bezwaar
Wij maken bezwaar voor jou. Daarvoor hebben we een machtiging en informatie over jouw woning nodig. Wij onderbouwen jouw bezwaar met argumenten. Zo is de kans op een succesvol bezwaar maximaal.
sfeerfoto voor Bespaar
3. Bespaar
De gemeente Den Haag doet uitspraak. We lichten de beslissing van de gemeente toe. In veel gevallen wordt jouw WOZ verlaagt. Dat betekent dan weer een besparing op jouw belasting.

Zeer, zeer en zeer slecht.

Doel van Previcus vastgoed is om op een snelle wijze de proceskostenveroordeling binnen te harken. Indien het een klein beetje moeilijker wordt haakt men af. Bij een onroerende zaak was men te laat met het bezwaar. Het werd afgehandeld alsof het de normaalste zaak van de wereld was. De rekening van deze blunder is voor ons. Bij een andere onroerende zaak hebben wij de procedure overgenomen, omdat de gebrekkige afhandeling niet meer om aan te zien was. De communicatie is ronduit bedroevend, Van een woonhuis ontvang ik twee keer dezelfde brief met een paar maanden daartussen. Dit bedrijf maakt dat dit soort bureaus een slechte naam krijgen.

Previcus heeft zijn tijdsbalk via zijn geautomatiseerde administratie, dusook communicatie, op orde.

Previcus heeft dus zijn tijdsbalk via zijn geautomatiseerde administratie op orde. Voor de gebruiker zou de leesbaarheid van zijn eigen electronisch dossier best ‘ns gebruikersvriendelijker ingericht kunnen worden.

Boeven bende

Het bezwaar heeft ons €22,82 opgeleverd en de gemeente €470,75 aan proces kosten gekost. Ik vind dit echt een absurde en asociale manier van geld verdienen over de rug van de belasting betaler.

Zeer goed met Uitstekend resultaat

Previcus neemt echt alles uit handen en er zijn geen kosten aan verbonden, met uiteindelijk het gewenste resultaat verlaging van de WOZ-waarde

Behulpzaam en goed geholpen

De gemeente heeft besloten dat het bezwaar gegrond is en heeft de WOZ verlaagd. Previcus was duidelijk en goed met hun informatieverstrekking. Wij hebben zelf weinig moeite hoeven te doen. Ze zijn hun belofte nagekomen dat mijn WOZ waarde een stuk naar beneden is gegaan. Bedankt voor al het geen wat jullie hebben gedaan. Ga zo door.

Onnodige fouten

Er is te laat om informatie gevraagd, na de hoorzitting! Er is informatie gevraagd bij de gemeente waarbij onvolledige gegevens zijn gegeven. Er is geen gebruik gemaakt van informatie inzien. Er is geen goede afspraak gemaakt over foto’s nemen. En er is een uitspraak geweest maar zeer onduidelijk beschreven en ik weet nog niet waar we aan toe zijn. We moeten weer 5 weken wachten.

Grote klasse

Geweldig en deskundig gedaan, ben zeer tevreden.

Pluspunt ik werd vaak via de mail op de hoogte gehouden

Een wel heel late reactie van mijn kant, maar beter laat dan nooit. Wat ook een pluspunt is, is dat er een taxateur langs komt die m’n hele woning heeft bekeken. 10.000 Euro eraf misschien wat aan de magere kant. Maar beter iets dan niets.

Deze club is heel standvastig en doeltreffend

Het was een kwestie van lange adem maar de aanhouder wint na bijna een jaar.Klasse!

Professioneel, maar wel erg zakelijk en strikt

Previcus is zeer gedegen, maar hun zakelijkheid komt soms niet klantvriendelijk over. Het resultaat is goed, al had ik toch net iets meer verwacht.

Mijn ervaring is ook dat dit bedrijf, dochter Juist althans, alleen de makkelijke gevallen pakt en volkomen automatisch met computersoftware werkt, zonder de individuele waarderingen te bekijken. Ik heb een WOZ-waarde per 1-1-2021 van � 253.000. De zogenaamde eerlijke WOZ waarde test van Previcus/Juist geeft een WOZ-waarde van � 295.000 en dus deelden zij mede dat het zinloos is bezwaar te maken, zonder mij gevraagd te hebben of er bijzondere zaken zijn die waarde verlagend werken zoals het lijstje van henzelf met 60 mogelijkheden. Als JUIST echt juist wil oordelen dan moeten zij niet alleen vragen of er nadien nog verbouwingen geweest zijn, maar ook vragen of er waarde verminderende omstandigheden zijn en zo ja, welke. Nu zij dat niet doen worden mensen tegengehouden zelf bezwaar te maken omdat zij blindelings ten onrechte geloven dat zo’n (on)eerlijke test betrouwbaar is. Het minste wat EERLIJKE WOZ zou moeten doen is bij de uitslag schrijven dat er bijzondere omstandigheden zouden kunnen zijn op grond waarvan wel een WOZ-waarde verlaging met succes kan worden bereikt en als zij dan echt bereid zijn die gevallen te behandelen, te vragen om een brief of email aan hen te schrijven.! Inmiddels heb ik zelf bezwaar gemaakt en een verlaging gekregen tot � 228.000. Ook daar ben ik het niet mee eens en dus ben ik in beroep gegaan bij de rechtbank en eis daar goed onderbouwd een WOZ-waarde verlaging tot � 193.000. Zo nodig ga ik door tot en met de Hoge Raad, immers mijn woning is geen woning, maar een bedrijfsloods die als woning werd gebruikt en aan mij is verkocht op basis van valsheid in geschrifte en samenspanning van de verkoopmakelaar en de NWWI taxateur. Ik heb daar aangifte van gedaan en het procesverbaal is een van de bewijzen die ik aanvoer.

WOZ comboys, die snel geld willen maken voor weinig werk

Heeft resultaat gehad

Het hele proces was uitermate eenvoudig.

Snel en correct

De dossieropbouw kan heel makkelijk digitaal. Daarna word je goed op de hoogte gehouden van de stappen in het proces. Je kan altijd online je eigen dossier raadplegen. Verder word je telefonisch goed te woord gestaan.

Ik ben al tientallen jaren bij Previcus, welke in het begin mijn zaken goed behartigd heeft. De laatste jaren krijg ik stellig de indruk dat ze alleen die zaken oppakken, waar ze voor 100% van overtuigd zijn dat dit winst oplevert. Ik heb ze hier op 22 febr. telefonisch mee geconfronteerd en zouden meteen contact opnemen. Tot dusver niets meer vernomen. Helaas heb ik nu een ander gezocht. Wat een slechte reactie van Previcus. Proberen zichzelf alleen maar uit de wind te houden. Reageren ook niet op mijn telefoontje. Advies, zoek een andere bezwaarmaker die zich wel voor 100% inzet en NIET ALLEEN ALS HET HUN UITKOMT.

Alleen bij gemakkelijke zaken maakt previcus bezwaar.

Dit bedrijf heeft ervoor gezorgd dat mijn WOZ waarde een stuk naar beneden is gegaan!

GELUKT

Goede en duidelijke informatieverstrekking welke geheel tot tevredenheid heeft geleid. Goede en duidelijke informatie tijdens de gehele bezwaarschrift procedure.

Goede en duidelijke informatievoorziening door Previcus

Goede en heldere communicatie

Goede en heldere communicatie

Voel me voor de gek gehouden en opgelicht. Juist (Previcus) doet alsof ze een deskundig bezwaar voor je indienen, maar achteraf bleek dat ze niet verder zijn gekomen dan wat algemeenheden. Ze nemen niet mee wat je zelf inbrengt en zijn er alleen maar op uit om namens jou allerlei procedures te kunnen voeren.

Alleen maar uit kostenvergoeding

Zwaar onder de maat

Gevraagt om contact voor dat u bezwaar zou maken met de gemeente Dit is niet gebeurd Het getaxeerde pand is in slechte staat, word bij verkoop zoals meerdere in deze omgeving bij verkoop gesloopt. Laatste is 2 jaar terug voor 600.000 verkocht Helemaal geen contact met uw bedrijf gehad ook niet na de minimale vermindering van de woz. Dus geen uitslag van u. Dit is met een telefoontje akkoord gaan en snel geld verdienen Vele mooie woorden Previcus maar zwaar onder de maat. Dit is geen ster waardig

Alles naar wens

Met de door mij verstrekte gegevens is hetmaximale door Previcus bereikt

Na het eerste de beste verweer van de gemeente inzake mijn WOZ aanslag op basis van onjuistheden laat Previcus mij volledig in de steek ondanks ik contact blijf zoeken om de onjuistheden te weerleggen. Ze reageren helemaal nergens meer op. wat een waardeloze instantie is dit. gelukkig zijn er instanties welke serieuzer met klanten omgaan.

Na het eerste de beste verweer van de�

mijn ervaring is positief.

Tijdige reacties, voldoende terugkoppeling.

zeer tevreden met positief resultaat

het is dat de Gemeente als een traag bureau gedraagt, anders hadden wij/Previcus sneller resultaat behaald.

helder

Ik wilde bezwaar maken tegen de WOZ. Ik vroeg Previcus Vastgoed mijn zaken te behartigen. Dat deden ze onveranderd helder in afspraken en uitvoering. De gratis aanbieding is natuurlijk geweldig als je tóch al bezorgd bent over je kosten. De uitkomst is zeer bevredigend voor mij. Ik kan een ieder aanraden u te richten tot Previcus vastgoed (nu Just)

Zeer tevreden.

Geachte medewerker Previcus. De uitslag van de WOZ 1922 zijn binnen en nu alles veel duurder is geworden is een bedrag van 400 euro in mindering gebracht dan een jaar terug. En daar bedank ik jullie voor, en vooral Najade, die mij daarvoor toegelicht heeft. Met vriendelijke groeten Theo Overdijk

Veelgestelde vragen

Is niet alles duidelijk of twijfel je nog over iets? Dan vind je hiertussen hopelijk het antwoord dat je zoekt.

Bekijk alle veelgestelde vragen
  • Ja, bezwaar maken is altijd kosteloos, ongeacht de uitkomst van het bezwaar. Als het bezwaar door de gemeente wordt toegewezen, zijn zij wettelijk verplicht om onze kosten te vergoeden. Als het bezwaar wordt afgewezen, dan dragen wij dat risico zelf.
  • Het is zeker mogelijk om zelf bezwaar te maken. Vaak heeft een particulier echter niet voldoende kennis in huis om de waardebepaling te beoordelen. Wij zijn specialist in WOZ-zaken en hebben veel taxatietechnische en juridische kennis in huis om jou gedurende de hele procedure het werk uit handen te nemen. Zo heb je zelf geen werk aan de, toch vaak ingewikkelde en tijdrovende, procedure en word je niet overrompeld door jouw gemeente. Je kunt de hele procedure altijd online volgen en wij houden je gedurende het hele proces op de hoogte.
  • Nee. Maak je bezwaar omdat je vindt dat de waarde lager hoort te zijn, dan kan dat niet leiden tot een hogere WOZ-waarde dan de oorspronkelijke waarde.
  • Om de procedure te starten hebben wij een getekende machtiging en een kopie van het aanslagbiljet nodig. Daarnaast vragen wij om gegevens over de woning, zoals de staat van de woning, leeftijd van de keuken, badkamer en toilet, en de aanwezigheid van eventuele bijgebouwen.
  • Ja, je kunt de procedure te allen tijd volgen door online in te loggen in jouw dossier. Op onze website vind je bovenaan ”Mijn dossier” terug. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.