Cover voor

Bespaar op belasting. Check jouw WOZ in Den Haag

Binnen 5 minuten gecheckt met onze partner

  • € 312.000,00 gemiddelde WOZ waarde
  • 299.862 aantal WOZ objecten
  • 0,0485% OZB-tarief woningen
  • 0,2705% OZB-tarief niet-woningen
Cover voor

WOZ Waarde in de gemeente Den Haag

Ieder jaar stuurt de gemeente Den Haag een WOZ beschikking met de nieuwe WOZ waarde van jouw woning in Den Haag. Over deze WOZ waarde betaal je belasting.

Het kan zijn dat de WOZ waarde van jouw woning te hoog is ingeschat, waardoor je wellicht te veel belasting betaalt dan nodig is. Daarom is het belangrijk dat je de WOZ waarde van jouw woning controleert. Zo voorkom je dat je te veel belasting betaalt en kun je al snel honderden euro’s per jaar besparen.

JUIST helpt je met het controleren van jouw WOZ aanslag. Indien de WOZ waarde mogelijk te hoog is vastgesteld dienen wij een bezwaarschrift voor je in. Ook in de gemeente Den Haag hebben wij al vele WOZ waarden weten te verlagen.

Bezwaar maken = gratis
Een WOZ bezwaar indienen is helemaal gratis.
Eenvoudig
Al ruim 18 jaar helpen wij met het indienen van bezwaarschriften.

Hoe wordt de hoogte van de WOZ Waarde in Den Haag vastgesteld?

Alle gemeentes in Nederland – waaronder de gemeente Den Haag – stellen jaarlijks de WOZ waarde op. Dit gebeurt op een vaste datum en dit wordt ook wel de peildatum genoemd. 

Bij het vaststellen van de WOZ waarde kijkt de gemeente naar diverse factoren, zoals de huizenprijzen van vergelijkbare woningen en de prijzen van huizen in uw buurt die recentelijk verkocht zijn. Het vaststellen van de WOZ waarde is een geautomatiseerd proces. Hierdoor gebeurt het regelmatig dat de WOZ waarde te hoog wordt vastgesteld. Je betaalt dan meer belasting dan nodig is.

Let op: nadat je de beschikking hebt ontvangen, heb je 6 weken de tijd om bezwaar te maken tegen een te hoge WOZ waarde.

WOZ waarde Den Haag opvragen

Wil je de WOZ waarde van jouw huis opzoeken? Deze kun je deze opvragen bij het WOZ waardeloket. Door je adres in te vullen op de website kun je eenvoudig de huidige WOZ waarde van jouw woning bekijken. In het taxatieverslag kun je vinden op basis van welke criteria de WOZ waarde is vastgesteld. Zo zie je hoe de WOZ waarde van jouw huis in Den Haag is opgebouwd. 

Denk je dat de WOZ waarde van jouw woning te hoog is? Dien dan gratis een WOZ bezwaar in bij JUIST. Wij gaan dan voor jou aan de slag.

Zo werkt het.

sfeerfoto voor Check
1. Check
De eerste stap zet jij. Je checkt via onze website eenvoudig of jouw WOZ waarde klopt. Als uit de check blijkt dat de waarde niet juist is, kun je bezwaar maken. Dan nemen wij het van je over.
sfeerfoto voor Bezwaar
2. Bezwaar
Wij maken bezwaar voor jou. Daarvoor hebben we een machtiging en informatie over jouw woning nodig. Wij onderbouwen jouw bezwaar met argumenten. Zo is de kans op een succesvol bezwaar maximaal.
sfeerfoto voor Bespaar
3. Bespaar
De gemeente Den Haag doet uitspraak. We lichten de beslissing van de gemeente toe. In veel gevallen wordt jouw WOZ verlaagt. Dat betekent dan weer een besparing op jouw belasting.

Veelgestelde vragen

Is niet alles duidelijk of twijfel je nog over iets? Dan vind je hiertussen hopelijk het antwoord dat je zoekt.

Bekijk alle veelgestelde vragen
  • Ja, bezwaar maken is altijd kosteloos, ongeacht de uitkomst van het bezwaar. Als het bezwaar door de gemeente wordt toegewezen, zijn zij wettelijk verplicht om onze kosten te vergoeden. Als het bezwaar wordt afgewezen, dan dragen wij dat risico zelf.
  • Het is zeker mogelijk om zelf bezwaar te maken. Vaak heeft een particulier echter niet voldoende kennis in huis om de waardebepaling te beoordelen. Wij zijn specialist in WOZ-zaken en hebben veel taxatietechnische en juridische kennis in huis om jou gedurende de hele procedure het werk uit handen te nemen. Zo heb je zelf geen werk aan de, toch vaak ingewikkelde en tijdrovende, procedure en word je niet overrompeld door jouw gemeente. Je kunt de hele procedure altijd online volgen en wij houden je gedurende het hele proces op de hoogte.
  • Nee. Maak je bezwaar omdat je vindt dat de waarde lager hoort te zijn, dan kan dat niet leiden tot een hogere WOZ-waarde dan de oorspronkelijke waarde.
  • Om de procedure te starten hebben wij een getekende machtiging en een kopie van het aanslagbiljet nodig. Daarnaast vragen wij om gegevens over de woning, zoals de staat van de woning, leeftijd van de keuken, badkamer en toilet, en de aanwezigheid van eventuele bijgebouwen.
  • Ja, je kunt de procedure te allen tijd volgen door online in te loggen in jouw dossier. Op onze website vind je bovenaan ”Mijn dossier” terug. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.