Cover voor

Bespaar op belasting. Check jouw WOZ in BsGW

Binnen 5 minuten gecheckt met onze partner

 • € 245.000,00 gemiddelde WOZ waarde
 • 566.794 aantal WOZ objecten
 • 0,1411% OZB-tarief woningen
 • 0,2245% OZB-tarief niet-woningen
Cover voor

WOZ Waarde ontvangen?

Van uw gemeente BsGW ontvang u ieder jaar een WOZ beschikking met de nieuwe WOZ waarde van uw woning. Hierin staat de geschatte waarde van uw woning en daar betaalt u belasting over.

Soms kan het gebeuren dat de WOZ waarde te hoog is ingeschat. Je betaalt dan te veel belasting. Het is daarom van belang om de WOZ waarde van jouw woning goed te controleren. Zo voorkom je dat je te veel belasting betaalt en kunt u soms tot honderden euro’s per jaar besparen.

De WOZ waarde is van invloed op o.a. de volgende belastingen:

 • Onroerendezaakbelasting
 • Waterschapsbelasting
 • Inkomstenbelasting (eigenwoningforfait)
 • Erf- en schenkbelasting
 • Verhuurderheffing

JUIST helpt je met het controleren van jouw WOZ aanslag. Indien de WOZ waarde te hoog is vastgesteld dienen wij een bezwaarschrift voor je in. Ook in de gemeente BsGW hebben wij al vele WOZ waarden weten te verlagen.

Bezwaar maken = gratis
Een WOZ bezwaar indienen is helemaal gratis.
Eenvoudig
Al ruim 18 jaar helpen wij met het indienen van bezwaarschriften.

Hoe werkt de WOZ waarde in BsGW?

BsGW is een belastingsamenwerking en voert namens de volgende gemeenten de heffingen en invorderingen van lokale belastingen uit: Beek, Beekdaelen, Beesel, Bergen, Brunssum, Echt-Susteren, Eijsden-Margraten, Gennep, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Leudal, Maasgouw, Maastricht, Meerssen, Nederweert, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Venlo, Voerendaal en Weert. Ook stelt BsGW de hoogte van de WOZ waarden vast. 

In iedere gemeente krijgt een een huizenbezitter in de eerste 12 weken van het jaar de beschikking met de WOZ waarde. De WOZ waarde, wat staat voor Waardering Onroerende Zaken, is een inschatting van de actuele waarde van jouw woning.

Let op: nadat je de beschikking heeft ontvangen, heb je 6 weken de tijd om bezwaar te maken tegen een te hoge WOZ waarde.

Hoe wordt de WOZ waarde in BsGW vastgesteld?

De WOZ waarde wordt ieder jaar op een vaste datum opgesteld. Dit wordt ook wel de waardepeildatum genoemd. 

Bij het vaststellen van de WOZ waarde wordt er gekeken naar meerdere factoren, zoals verkoopprijzen van huizen die onlangs in de buurt verkocht zijn en de prijzen van vergelijkbare woningen. Het vaststellen van de WOZ waarde is een geautomatiseerd proces, waardoor het vaak voorkomt dat de WOZ waarde van een woning te hoog wordt geschat. Je betaalt dan dus te veel belasting, wat in sommige gevallen kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. 

JUIST helpt je bij het indienen van een WOZ bezwaar.

WOZ waarde BsGW opvragen

Ben je benieuwd wat de WOZ waarde van jouw woning is? Je kunt deze opzoeken in het WOZ waardeloket. Op de website kun je jouw huis opzoeken en zie je wat de WOZ waarde is. In het taxatieverslag kun je lezen op welke manier de WOZ waarde is vastgesteld. 

Denk je dat de WOZ waarde van jouw woning te hoog is? Maak gratis WOZ bezwaar via JUIST en dan gaan wij voor jou aan de slag.

Zo werkt het.

sfeerfoto voor Check
1. Check
De eerste stap zet jij. Je checkt via onze website eenvoudig of jouw WOZ waarde klopt. Als uit de check blijkt dat de waarde niet juist is, kun je bezwaar maken. Dan nemen wij het van je over.
sfeerfoto voor Bezwaar
2. Bezwaar
Wij maken bezwaar voor jou. Daarvoor hebben we een machtiging en informatie over jouw woning nodig. Wij onderbouwen jouw bezwaar met argumenten. Zo is de kans op een succesvol bezwaar maximaal.
sfeerfoto voor Bespaar
3. Bespaar
De gemeente BsGW doet uitspraak. We lichten de beslissing van de gemeente toe. In veel gevallen wordt jouw WOZ verlaagd. Dat betekent dan weer een besparing op jouw belasting.

Veelgestelde vragen

Is niet alles duidelijk of twijfel je nog over iets? Dan vind je hiertussen hopelijk het antwoord dat je zoekt.

Bekijk alle veelgestelde vragen
 • Ja, bezwaar maken is altijd kosteloos, ongeacht de uitkomst van het bezwaar. Als het bezwaar door de gemeente wordt toegewezen, zijn zij wettelijk verplicht om onze kosten te vergoeden. Als het bezwaar wordt afgewezen, dan dragen wij dat risico zelf.
 • Het is zeker mogelijk om zelf bezwaar te maken. Vaak heeft een particulier echter niet voldoende kennis in huis om de waardebepaling te beoordelen. Wij zijn specialist in WOZ-zaken en hebben veel taxatietechnische en juridische kennis in huis om jou gedurende de hele procedure het werk uit handen te nemen. Zo heb je zelf geen werk aan de, toch vaak ingewikkelde en tijdrovende, procedure en word je niet overrompeld door jouw gemeente. Je kunt de hele procedure altijd online volgen en wij houden je gedurende het hele proces op de hoogte.
 • Nee. Maak je bezwaar omdat je vindt dat de waarde lager hoort te zijn, dan kan dat niet leiden tot een hogere WOZ-waarde dan de oorspronkelijke waarde.
 • Om de procedure te starten hebben wij een getekende machtiging en een kopie van het aanslagbiljet nodig. Daarnaast vragen wij om gegevens over de woning, zoals de staat van de woning, leeftijd van de keuken, badkamer en toilet, en de aanwezigheid van eventuele bijgebouwen.
 • Ja, je kunt de procedure te allen tijd volgen door online in te loggen in jouw dossier. Op onze website vind je bovenaan ”Mijn dossier” terug. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.