Cover voor

Bespaar op belasting. Check jouw WOZ in Arnhem

  • € 324,00 gemiddelde WOZ waarde
  • 86.833 aantal WOZ objecten
  • 0,1086% OZB-tarief woningen
  • 0,6849% OZB-tarief niet-woningen
Cover voor

WOZ waarde in Arnhem

Ben je een huiseigenaar in Arnhem? Dan ontvang je jaarlijks een WOZ beschikking van de gemeente Arnhem met daarin de recent vastgestelde WOZ waarde van jouw woning. De waarde die hierin is vastgesteld is een schatting. Bij deze schatting kijkt de gemeente naar vergelijkbare woningen in de buurt. Op basis van deze schatting wordt de belasting bepaald die je uiteindelijk moet betalen. 

 

Toch komt het weleens voor dat de gemeente Arnhem de WOZ waarde te hoog inschat.  Dit leidt tot een hogere belastingaanslag dan eigenlijk nodig is. Hierdoor kun je jaarlijks honderden euro’s te veel betalen. Dit is voor veel mensen de belangrijkste reden  om de WOZ waarde van hun woning te controleren. Benieuwd hoe je dit aanpakt? 

 

Overweeg je bezwaar te maken tegen de vastgestelde WOZ waarde van jouw woning in de gemeente Arnhem? JUIST staat voor je klaar om je te begeleiden bij het bezwaarproces. Wij hebben ruime ervaring in het succesvol verlagen van WOZ waarden in Arnhem en staan ook klaar om jou hierbij te helpen.

Kosteloos bezwaar maken
Een WOZ bezwaar indienen is kosteloos.
Eenvoudig
Al ruim 20 jaar helpen wij met het indienen van bezwaarschriften.

Wanneer kun je bezwaar maken tegen de WOZ waarde in Arnhem?

In Almere ontvangen huiseigenaren gedurende de eerste 12 weken van het jaar een beschikking met daarin de WOZ waarde van hun woning, opgesteld door de gemeente. Na ontvangst van deze beschikking heb je 6 weken de tijd om bezwaar te maken tegen een eventueel te hoge WOZ waarde.

Hoe wordt de WOZ waarde in Arnhem vastgesteld?

Jaarlijks bepaalt de gemeente Arnhem de WOZ waarde van alle woningen in Nederland. Dit gebeurt op de zogenaamde waardepeildatum. Bij het vaststellen van de WOZ waarden worden verschillende factoren in overweging genomen, zoals recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. De WOZ waarde wordt vastgesteld met behulp van een geautomatiseerd proces. Dit automatische proces kan soms leiden tot een verkeerde inschatting van een woning. Het is daarom extra belangrijk om een goede check uit te voeren.

Hoe controleer je de WOZ waarde in Arnhem?

Wil je de WOZ waarde van jouw woning in Arnhem opzoeken? Dit is eenvoudig mogelijk via het WOZ waardeloket. Voer je adresgegevens in om jouw woning te vinden en de WOZ waarde te bekijken. Via het taxatieverslag krijg je inzicht in de opbouw van de WOZ waarde, zodat je begrijpt wat invloed heeft op deze waarde.

Denk jij dat de WOZ waarde van jouw huis in Arnhem te hoog is ingeschat? Dien kosteloos een bezwaar in bij JUIST. Op dat moment gaan wij voor jou aan de slag en maken we bezwaar.

Zo werkt het.

woz waarde velsen
1. Check
De eerste stap zet jij. Je checkt via onze website eenvoudig of jouw WOZ waarde klopt. Als uit de check blijkt dat de waarde niet juist is, kun je bezwaar maken. Dan nemen wij het van je over.
sfeerfoto voor Bezwaar
2. Bezwaar
Wij maken bezwaar voor jou. Daarvoor hebben we een machtiging en informatie over jouw woning nodig. Wij onderbouwen jouw bezwaar met argumenten. Zo is de kans op een succesvol bezwaar maximaal.
sfeerfoto voor Bespaar
3. Bespaar
De gemeente Utrecht doet uitspraak. We lichten de beslissing van de gemeente toe. In veel gevallen wordt jouw WOZ verlaagt. Dat betekent dan weer een besparing op jouw belasting.

Hebben correct en duidelijk deze zaak behandeld.

Hebben mij relevante en duidelijke vragen gesteld welke als bezwaar zijn verwoord, tussentijds heb ik nog bericht gehad omdat alles nogal lang duurde, maar dit kwam door de gemeente die veel bezwaarschriften hadden ontvangen. Uiteindelijk is “ons” bezwaarschrift is gegrond verklaard. Met als resultaat een verlaging van ettelijke tienduizenden euro’s !! Ben dus zéér tevreden.

Goedemorgen, de afhandeling van het bezwaarschrift is goed en snel behandeld.

Het bezwaarschrift is goed en snel afgerond

Is oke om bezwaar te maken

Die korting is meegenomen. Degemeente besteedt je

Alles goed geregeld

Idem

Ik ben zeer tevreden over Juist, want ben zeer goed geholpen

Ik heb bezwaar gemaakt via Juist tegen mijn WOZ waarde en zij hebben alles voor mij geregeld! En de uitkomst was heel gunstig voor mij! Hartelijk dank hiervoor!

Geslaagde actie

Deze stap heeft gewerkt. Het is ook snel gegaan om het op te starten. De WOZ waarde is dus naar beneden gegaan met ongeveer 50.000. Ik wilde alleen geen foto’s van binnen opsturen omdat dit mijn privé is een daar geen WOZ waarde op gebaseerd mag zijn. De overheid gaat steeds verder in deze…

wij zijn iets omlaag gegaan in de maandelijkse lasten.

gedaan wat ik verwacht had.

keurige gehele afhandeling

WOZ waarde gedaald en wat mij in het verleden door zelf bezwaar te maken heeft JUIST wel voor elkaar gekregen.

Ruim voldoende

Ben niet van de computers en mails Vind ik vaak lastig

Tevreden over het resultaat

Tevreden maar…..uit de krant heb ik begrepen dat jullie hier goed aan verdiend hebben. De gemeente moet dit betalen. Deze verhalen dit weer op de burgers. Eigenlijk levert het dus niet veel op.

Heel tevreden met Juist!

Ik ben heel blij met juist, ik hoefde er niks voor te doen en ze kregen mijn WOZ. waarde omlaag top!

Heel goede belangenbehartiger

Alles voor mij geregeld met positief resultaat. Zelf kun je amper winnen van onbetrouwbare overheid.

Deze was prettig en duidelijk

Zie voorgaand antwoord

Geen werkzaamheden voor de klant

Correct afgehandeld.

Heel tevreden

Wij zijn zeer tevreden over Juist Zij hebben ons alles uit handen genomen

Mijn WOZ waarde is met een ton verlaagd, dus: dik tevreden!

Ik heb eigenlijk weinig hoeven doen, alles ging vanzelf. Met goed resultaat.

Heeft duidelijk zin gehad om te klagen over de WOZ.

Heeft allemaal even geduurd maar het is gelukt. Blij mee.

Goed geholpen

Ik ben goed door jullie geholpen, en heel tevreden

Goed bezig

Mooi dat jullie dat uit zoeken bedankt.

Correcte en transparante afhandeling

Ter zake. Goede informatie verzameling. Grondig bezwaarschrift.

Doel bereikt!

Juist heeft gedaan wat ik gevraagd heb, tegen een achteraf aardig bedrag. Ik ben tevreden over het resultaat, maar ga ervan uit dat de gemeente daar heel anders over denkt .

Zeggen wat ze doen EN doen wat ze zeggen … dus TOP

Bovenstaande zegt al genoeg. De WOZ-aanslag is uiteindelijk verlaagd en daar zijn wij heel blij mee.

Snelle en vakkundige ondersteuning

Juist heeft mij op een prettige manier mijn bezwaar tegen de vastgestelde WOZ waarde 2023 afgehandeld

top gedaan

een goede service van JUIST, alleen jammer dat het op deze manier moet om de Gemeente te overtuigen.

Goed geholpen.

Ze doen wat ze beloven.

Veelgestelde vragen

Is niet alles duidelijk of twijfel je nog over iets? Dan vind je hiertussen hopelijk het antwoord dat je zoekt.

Bekijk alle veelgestelde vragen
  • Als je WOZ-bezwaar maakt via JUIST, dan is de vergoeding van de gemeente voor ons bedoeld. Wij bieden jou namelijk WOZ rechtshulp. De gemeente betaalt daarvoor een vergoeding aan jou. Daarom sturen wij je na de uitspraak op bezwaar een factuur ter hoogte van het bedrag van de proceskostenvergoeding die de gemeente aan jou betaalt.
  • Het is zeker mogelijk om zelf bezwaar te maken. Vaak heeft een particulier echter niet voldoende kennis in huis om de waardebepaling te beoordelen. Wij zijn specialist in WOZ-zaken en hebben veel taxatietechnische en juridische kennis in huis om jou gedurende de hele procedure het werk uit handen te nemen. Zo heb je zelf geen werk aan de, toch vaak ingewikkelde en tijdrovende, procedure en word je niet overrompeld door jouw gemeente. Je kunt de hele procedure altijd online volgen en wij houden je gedurende het hele proces op de hoogte.
  • Nee. Maak je bezwaar omdat je vindt dat de waarde lager hoort te zijn, dan kan dat niet leiden tot een hogere WOZ-waarde dan de oorspronkelijke waarde.
  • Om de procedure te starten hebben wij een getekende machtiging en een kopie van het aanslagbiljet nodig. Daarnaast vragen wij om gegevens over de woning, zoals de staat van de woning, leeftijd van de keuken, badkamer en toilet, en de aanwezigheid van eventuele bijgebouwen.
  • Ja, je kunt de procedure te allen tijd volgen door online in te loggen in jouw dossier. Op onze website vind je bovenaan ”Mijn dossier” terug. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.