
WOZ Waarde van de gemeente Amsterdam ontvangen?
Elk jaar ontvangen huiseigenaren in de gemeente Amsterdam de WOZ-beschikking met daarin de recent vastgestelde WOZ-waarde van hun woning. Deze waarde is een schatting van de waarde van je huis en bepaalt de hoogte van de belasting die je moet betalen.
Het kan gebeuren dat de gemeente Amsterdam de WOZ-waarde van je woning te hoog heeft ingeschat, waardoor je eigenlijk te veel belasting betaalt. Daarom is het van groot belang om de WOZ-waarde van je woning zorgvuldig te controleren. Dit voorkomt onnodige uitgaven en kan je al snel honderden euro’s per jaar besparen.
Wil je bezwaar maken om de WOZ-waarde van je woning mogelijk te verlagen? JUIST staat voor je klaar om te helpen. Wij dienen namens jou een bezwaarschrift in bij de gemeente Amsterdam. In Amsterdam hebben we al talloze WOZ-waarden succesvol weten te verlagen, en we zijn er om hetzelfde voor jou te doen.
Bezwaartermijn om WOZ bezwaar in te dienen
WOZ staat voor ‘Waardering Onroerende Zaken’ en betreft een schatting van de waarde van jouw woning.
Belangrijk om te weten: zodra je de beschikking hebt ontvangen, heb je een periode van 6 weken om bezwaar aan te tekenen tegen een eventueel te hoge WOZ-waarde.
Hoe wordt de WOZ waarde in Amsterdam vastgesteld?
Jaarlijks wordt de WOZ-waarde van alle woningen in Nederland opgesteld door de plaatselijke gemeente, in dit geval dus de gemeente Amsterdam. Dit gebeurt op de zogenaamde waardepeildatum.
Bij het vaststellen van de WOZ-waarden houdt de gemeente rekening met verschillende factoren. Zo wordt er gekeken naar de verkoopprijzen van woningen die recentelijk in de buurt zijn verkocht en naar de prijzen van vergelijkbare woningen. De WOZ-waarde wordt bepaald met behulp van een geautomatiseerd proces, wat soms leidt tot een te hoge WOZ-waarde. Dit kan resulteren in onnodig hoge belastingen.
WOZ waarde in Amsterdam opvragen
Wil je de WOZ-waarde van jouw woning in Amsterdam weten? Dit is eenvoudig te achterhalen via het WOZ waardeloket. Vul jouw adres in de zoekbalk in, en je kunt je huis lokaliseren en de WOZ-waarde bekijken. In het bijbehorende taxatieverslag kun je gedetailleerd zien hoe de WOZ-waarde is samengesteld, zodat je begrijpt welke factoren van invloed zijn op de waarde van jouw woning.
Denk je dat de WOZ-waarde van jouw huis te hoog is en wil je deze laten herzien? Dien gratis een bezwaar tegen de WOZ-waarde in bij JUIST, en wij zullen direct voor jou aan de slag gaan.
Zo werkt het.



Veelgestelde vragen
Is niet alles duidelijk of twijfel je nog over iets? Dan vind je hiertussen hopelijk het antwoord dat je zoekt.
Bekijk alle veelgestelde vragen- Ja, bezwaar maken is altijd kosteloos, ongeacht de uitkomst van het bezwaar. Als het bezwaar door de gemeente wordt toegewezen, zijn zij wettelijk verplicht om onze kosten te vergoeden. Als het bezwaar wordt afgewezen, dan dragen wij dat risico zelf.
- Het is zeker mogelijk om zelf bezwaar te maken. Vaak heeft een particulier echter niet voldoende kennis in huis om de waardebepaling te beoordelen. Wij zijn specialist in WOZ-zaken en hebben veel taxatietechnische en juridische kennis in huis om jou gedurende de hele procedure het werk uit handen te nemen. Zo heb je zelf geen werk aan de, toch vaak ingewikkelde en tijdrovende, procedure en word je niet overrompeld door jouw gemeente. Je kunt de hele procedure altijd online volgen en wij houden je gedurende het hele proces op de hoogte.
- Nee. Maak je bezwaar omdat je vindt dat de waarde lager hoort te zijn, dan kan dat niet leiden tot een hogere WOZ-waarde dan de oorspronkelijke waarde.
- Om de procedure te starten hebben wij een getekende machtiging en een kopie van het aanslagbiljet nodig. Daarnaast vragen wij om gegevens over de woning, zoals de staat van de woning, leeftijd van de keuken, badkamer en toilet, en de aanwezigheid van eventuele bijgebouwen.
- Ja, je kunt de procedure te allen tijd volgen door online in te loggen in jouw dossier. Op onze website vind je bovenaan ”Mijn dossier” terug. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.