Woning geërfd?

Op het moment dat je een woning erft krijg je te maken met erfbelasting. De hoogte van de erfbelasting wordt gebaseerd op de WOZ waarde. Hoe lager de WOZ waarde des te minder erfbelasting je betaalt.

WOZ waarde overledene vaak te hoog vastgesteld

Vaak is de WOZ waarde van de woning, van de overledene, erg hoog. Oorzaken hiervan zijn, dat de woning is gedateerd of dat er al geruime tijd minder onderhoud is gepleegd. De gemeente is van deze onderhoudstoestand meestal niet op de hoogte. Met als gevolg dat de erfgenamen onnodig veel belasting betalen.

Bezwaar aantekenen duurt lang

Je kan bezwaar aantekenen tegen de hoogte van WOZ waarde maar het nadeel hiervan is dat de uitspraak op dit bezwaarschrift erg lang op zich kan laten wachten. Tien maanden is geen uitzondering, terwijl je binnen 8 maanden na overlijden aangifte van de erfbelasting moet doen.

Er wordt niet naar alle facetten gekeken

Daarnaast wordt bij een bezwaarschrift de waarde van de woning vaak wel deels verlaagd maar zijn niet al de facetten, die de WOZ waarde bepalen, meegenomen. Omdat de tarieven van de erfbelasting altijd erg hoog zijn, is het raadzaam om de WOZ waarde altijd samen met een expert te bespreken. Bij JUIST staat een team van specialisten voor jou klaar.


Gratis of betaalde procedure

Je kan altijd vrijblijvend informatie inwinnen over de hoogte van de WOZ waarde. Blijkt de WOZ waarde te hoog, dan biedt JUIST verschillende procedures aan. Je kan kiezen uit zowel een betaalde als kosteloze procedures. Samen met jou bekijken we welke procedure het beste bij jou aansluit. Contact opnemen kan door te mailen naar: erfbelasting@juistwoz.nl.

Ons team van specialisten staat voor je klaar:

Neem contact op

Voor meer informatie en vragen kan u geheel vrijblijvend contact opnemen.

"*" indicates required fields